Postoje ponude za Boaćija, on ne zna da li odlazi!

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je da postoji više ponuda za igrače crveno-belih, ali da još uvek ništa nije definitivno dogovoreno.  Boaći prodat za 4 miliona evra? Na poluvremenu 155. "večitog derbija", Informer je objavio da je centarfor Crvene zvezde prodat i da neće nastupati u Ligi Evrope.

Fudbal 28.08.2017 | 09:15
Postoje ponude za Boaćija, on ne zna da li odlazi!
Ričmond Boaći u Lokomotivi Moskva.

Ričmond Boaći u Hanoveru.

Ričmond Boaći u Hanoveru.

Sve su to, do večeras, bili transferi najavljivani u našim medijima, ali se u suštini ništa konkretno nije dogodilo sve do trenutka kada je centarfor Crvene zvezde "zapratio" Spartu iz Praga na Instagramu, što je bio nagoveštaj njegovog odlaska u klub koji je direktno golovima i asistencijama izbacio iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Na četiri dana do kraja letnjeg prelaznog roka u većem delu evropskih zemalja, pojavila se nova informacija i to u toku 155. "večitog derbija" tokom kojeg je Boaći bio u startnoj postavi Crvene zvezde.

"Fudbaler Crvene zvezde Ričmond Boaći će do kraja prelaznog roka napustiti "Marakanu" i preći u Kopenhagen", objavio je list "Informer" na poluvremenu utakmice.

"Prema saznanjima Informera, transfer će biti realizovan u naredna dva, tri dana, tako da će crveno-beli bez najboljeg napadača krenuti u evropsku avanturu. Klub iz Ljutice Bogdana će na ime obeštećenja za Ričmonda Boaćija dobiti od Danaca četiri miliona evra", navedeno je u kratkoj vesti objavljenoj na portalu ovog lista.

Crvena zvezda uspela je prošlog četvrtka da se vrati u Ligu Evrope posle decenije posrtanja u kvalifikacijama, za rivale u prvoj fazi dobila je Arsenal, Keln i BATE Borisov, ali je i pre i posle žreba postojala nedoumica oko toga da li će klub uspeti da zadrži svoje najveće zvezde za evropsku jesen.

"Ima nekoliko ponuda za igrače. Ništa nije definitivno. Između ostalog, ima ponuda za Ričmonda Boaćija i Gelora Kangu, ali ima i ostalih", rekao je Mrkela novinarima u Beogradu.

Napadač iz Gane nije upoznat sa odlaskom i ističe da je i dalje fudbaler Crvene zvezde. 

"Ja sam igrač Crvene zvezde! Ko ne želi da iga pred ovakvim navijačima, u ovako lepoj zemlji? Kopenhagen? Ma to su samo glasine. Ja sam Zvezdin igrač, a ako bude drugačije bićete obavešteni", rekao je Boaći. 

Poslednjih dana pojavile su se informacije da Boaći i Kanga odlaze u inostranstvo, ali sportski direktor crveno-belih to nije želeo da potvrdi. 

"Zavisi od odlazaka, na nekim pozicijama imamo rešenja, na nekim nemamo... Ukoliko bude odlazaka, biće i dolazaka. Nešto je pripremano, jer ne želimo da se dogodi da neko ode 30. avgusta, a mi da krenemo pregovore poslednjeg dana. Plan 'B' postoji", rekao je Mrkela. 

On se osvrnuo i na današnji "večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana koji je završen bez golova. 

"Videlo se da su i jedna i druga ekipa ispcprljene od meča u četvrtak. Videlo se da su oba trenera dobro pripremili igru. Mislim da smo bili bolji. Imali smo četiri, pet odličnih šansi i da smo jednu poslali u gol, mogli smo da osvojimo tri boda. Vrlo sam zadovoljan igrom fudbalera Crvene zvezde i zalaganjem na terenu. Čestitam im na tome", kazao je Mrkela.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar