Sjajne vijesti za Partizan!

Borusija našla zamenu za Dembelea! Pada rekord Andrija Ševčenka!

Fudbal 28.08.2017 | 17:00
Sjajne vijesti za Partizan!
Sprema se veliki transfer u Bundesligi, a njegova realizacija će dati injekciju optimizma i Partizanu pred takmičenje u Ligi Evrope. Poslednje vesti glase da se najbolji igrač kijebvkog Dinama seli u Dortmund. Andrij Jarmolenko je dogovrio transfer u Borusiju!

Posle megatransfera Usmana Dembelea u Barselonu za 105.000.000 evra (plus 42.000.000 kroz bonuse), Borusija se bacila u potragu za naslednikom francuskog ofanzivca i našla ga u Ukrajini. Kandidati su bili Injaki Vilijams (Bilbao), Želson Martins(Sporting Lisabon), Maksvel Korne (Lion), ali su se Milioneri odlučili za Jarmolenka.

Najbolji igrač Dinama je odavno na Borusijinoj listi želja. Žuto-crni su ga jurili i u prethodna dva prelazna roka, ali je Dinamo uspeo da ga blindira povišicima plate. Ovoga puta je igrač insistirao na transferu. On je već u avionu za Nemačku. Očekuje se da sutra obavi lekarske preglede u Dortmundu i da zameni Dembelea u napadu Borusije.

Kijevskom velikanu će pripasti 25.000.000 evra na ime obeštećenja, što je najveći transfer u istoriji kluba. Posle 18 godina će biti srušen rekord Andrija Ševčenka kojeg je Milan tada platio 23.000.000 evra.

Jarmolenko je prehodnih godina bio ubedljivo najbolji igrač ukrajinskog tima i njegov odlazak će biti veliki hendikep za Dinamo uoči takmičenja u grupnoj fazi Lige Evrope. Kijevljani su  favoriti u grupi sa Partizanom, Jang Bojsima i Skenderbegom, ali bez Jarmolenka njihova moć na terenu opada…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar