Kakav se to baksuzluk nadvio nad ''Orlove''…?!

Otpada i Kalinić?! As Fenerbahčea pokušava da se oporavi od povrede leđa, ali prognoze nisu dobre.

Košarka 27.08.2017 | 20:30
Kakav se to baksuzluk nadvio nad ''Orlove''…?!
Povrede su eliminisale Nemanju Bjelicu, Miloša Teodosića, Marka Simonovića i MiroslavaRaduljicu, Nikola Jokić ima preče stvari od igranja za reprezentaciju, Stefan Marković je još ranije otišao u reprezentativnu penziju… Ali ni tu nije kraj. Sledeći reprezentativac koji bi mogapo da propusti Evrobasket je Nikola Kalinić. Sutra će sve biti pozanto…

Neki baksuzluk se nadvio nad košarkašku reprezentaciju Srbije i ne da joj mira ni kada svi pomisle da gore ne može da bude. Aleksandar Đorđević celo leto prekraja planove, pokušava da se izbori sa hendikepima koji u seriji pogađaju tabor svetskih i olimpijskih viceprvaka, ali ovo stvarno prevazilazi čak i očekivanja najvećih pesimista.

Nikola Kalinić trenutno vodi borbu s majkom prirodom, pokušava da je pobedi, ali situacija ne izgleda dobro…  U razgovoru za Sportski žurnal je objasnio o čemu je reč.

“Još početkom leta, posle naporne sezone sam osetio bol u leđima, za koji sam mislio da je normalan i da će vremenom da prođe. Ali na kraju se ispostavilo da je mnogo ozbiljnije nego što je izgledalo u prvi mah”.

Potom se upustio u detalje…

“Problem su te dve diskus hernije. Jedna sa kojom sam igrao godinu ili dve dana, a za koju nisam ni znao da je imam. Ali ova druga je ozbiljnija i pravi probleme. Činimo sve što je u našoj mogućnosti da me osposbimo za prvenstvo. Ali videćemo… Situacija nije ni idealna, ni naivna, postoji veliki rizik da se pogorša. Videćemo u narednim danima, verovatno ćemo u ponedeljak doneti odluku da li ću ići ili ne. Jedino može da se radi na jačanju tih mišića, ali tek kad prođe bol i ukočenost. Sada sam u začaranom krugu. Čekam da prođe bol, da jačam telo, da me ne bi više bolelo”.

Kalinić se celo leto muči…

“Maltene cele pripreme sam nešto isprekidano trenirao. Krenem dva-tri dana, pa osetim bol, prestanem, pa opet nastavim. Ali sada je definitivno. Bio sam i na magnetnoj rezonanci u Atini koja je pokazala da to ne ide baš najbolje”.

Nije potrebno trošiti reči, koliko Nikoli sve ovo teško pada.

“Osećam se katastrofalno. Da nije bilo toliko otkaza verovatno bih sada već bio kući. Ali imam neku obavezu prema saigračima i svima ostalima. Želim da odirgam to Evropsko prvenstvo, ali telo više ne može da izdrži pet ili šest godina zaredom”, rekao je Kalinić za Žurnal. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar