Crno-bijeli: Ovo je model, inspiracija za derbi!

Fudbaleri Partizana blistali su posle 0:4 u Mađarskoj, svesni da su dugo kovan plan pretvorili u jesen u Evropi i rešeni da sebe časte uspehom u nedelju uveče u Ljutice Bogdana.

Fudbal 25.08.2017 | 12:00
Crno-bijeli: Ovo je model, inspiracija za derbi!
Jedan po jedan, umorni, ali nasmejani i ponosni zbog jedne od najubedljivijih evro-pobeda "na strani" u istoriji kluba, fudbaleri Partizana napuštali su svlačionicu "Pončo arene" i zaustavljali se pred novinarima.

Nije bilo potrebno postavljati pitanja.

Posle Videoton - Partizan 0:4 za plasman u Ligu Evrope, nakon što su se bojazni već bile prilično nakupile između četvrtka i četvrtka, crno-beli nisu imali ni razloga - a ni mogućnosti - da sakriju emocije.

"Verovali smo u ovo!", rekao je glasno štoper Bojan Ostojić.

"I posle 0:0 u Beogradu znali smo da je ono bilo odmeravanje snaga za ono što će se večeras dogoditi. Došli smo ovde i tačno smo znali šta želimo da uradimo. Ovo je bila velika utakmica u kojoj je bilo mnogo uloga, ali smo pokazali da možemo s tim da se nosimo. Nadam se da ćemo ovako nositi crno-beli dres i u Ligi Evrope", dodao je stub odbrane crno-belih.

I sam je bio svestan da je kraj utakmice sa Videotonom bio samo početak utakmice sa Crvenom zvezdom, zakazanom već za nedelju uveče u 19.00.

"Sada moramo da se odmorimo za derbi i da damo sve od sebe u tom meču", poručio je Ostojić, koji je bio realan kada se setio situacije iz 27. minuta, kada je morao da dobije crveni karton.

"Hvala gospodinu Marineru što mi nije dao crveni karton", rekao je sa osmehom, koji u tom trenutku nije mogao da sakrije.

"Englez je to", dodao je i krenuo prema autobusu u trenutku kada je strelac prvog gola Leandre Tavbamba već bio spreman da kaže da će 0:4 u Mađarskoj poslužiti saigračima i njemu kao inspiracija za gostovanje u Ljutice Bogdana.

"Znali smo koliko je važna utakmica pred nama i znali smo da će sve osim maksimuma biti neprihvatljivo. Ovakve prilike retko se pružaju u našim karijerama. Zato sam srećan što je ostvaren ovakav rezultat, koji će nam biti velika inspiracija pred derbi i utakmice u grupnoj fazi Lige Evrope", rekao je stameni Kamerunac, koji se borio "kao lav" sa odbranom Videotona i dobio veliki broj duela.

"U ovakvim utakmicama važno je dati gol na vreme, a nama je to uspelo i to nas je kasnije ponelo...", prokomentarisao je povremeni "sidraš" u timu crno-belih.

Tavamba je pojasnio da je izmenu zatražio posle jednog od brojnih udaraca koje je dobio, a usled kojeg je osetio bol.

"Bilo mi je važno da se ne povredim pred derbi i mislim da je to bila dobra procena", rekao je Tavamba.

Svestan da svaki put kada izlazi na teren, izlazi i kao najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji Partizana, Sejduba Suma ovog puta izašao je iz svlačionice siguran da o ceni koja je za njega plaćena apsolutno niko neće govoriti.

Sa Evertonom i Milanom Radinom iza svojih leđa, bio je slobodan da nagovesti zbog čega je došao, a ono pravo trebalo bi da usledi u mečevima koji dolaze.

Gol za 0:2, na nesebičan pas Uroša Đurđevića, konkretan je, ali mali deo onoga što je omaleni dribler priredio odbrani Videotona.

"Došli smo ovde da odigramo kao da nam je ovo poslednja utakmica u životu. Znali smo šta nam donosi pobeda i izabrali pravi model igre da do nje i dođemo", pohvalio je ofanzivni vezista iz Gvineje.

Kao pravi profesionalac, Suma je brzo prešao sa onoga što je bilo na ono što će – biti.

"U Ligi Evrope neće biti lako, svi će biti motivisani. Zato, važno je da nastavimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu i da budemo još čvršći. A, bićemo jer kao tim radimo mnogo i mnogo vremena provodimo zajedno", rekao je Suma.

O derbiju, ipak, nije imao šta mnogo da kaže.

"Nisam gledao prethodne derbije, ali sam čuo mnogo priča o njima i mogu da kažem da jedva čekam da počne ta utakmica", rekao je Suma, pre nego što se pridružio slavlju ekipe u klupskom autobusu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar