LE: Partizan - tim za Videoton...

Povratak Evertona, odbrana iz Novog Sada i napad zaslužan za 13 golova.  Jedna promena u sastavu crno-belih za revanš poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 24.08.2017 | 17:15
LE: Partizan - tim za Videoton...
Da li je vreme za pobedu u gostima? Nije je bilo u Podgorici (0:0), ni u Atini (1:2), a možda treća bude stvarno sreća za Partizan, pa se u Felčutu proslavi plasman u grupnu fazu Lige Evrope (iako i remi, al' s datim golom garantuje prolaz).

A tamo crno-beli planiraju da stignu u skoro identičnom sastavu u odnosu na onoj u Beogradu. Skoro, jer će prema informacijama koje stižu s lica mesta Miroslav Đukić napraviti tek jednu promenu u startnih 11 i mesto jednog od dvojice zadnjih veznin poveriti Evertonu Luizu. Brazilac nije igrao pretohne tri utakmice (Voždovac, Vojvodina, Videoton), u međuvremenu je u potpunosti sanirao prbleme, stavio se na raspolaganje stručnom štabu i ne bude li tokom dana novih zaokreta, biće jedina promena srpskog prvaka u drugom sudaru sa timom Marka Nikolića(četvrtak, 20.00, TV Arenasport).

Evertonovo pojavljivanje u ekipi znači da neko od protagonosta beogradskog remija (0:0) mora da se preseli na klupu. Što nije nimalo lak izbor za Đukića, pošto su Marko Jevtović i Milan Radin, uz golmana Vladimira Stojkovića, bili među najzapaženijim akterima. Opet, kako Jevtović visinom može da pomogne i prilikom prekida struka je bliža odluci da on bude partner Evertonu na sredini terena.

Sve ostalo je poznato do te mere da su iznenađenja svedena na faktor senzacije. Među stative će povrantik Vladimir Stojković od koga se u revanšu poslednjeg eliminacionog kola očekuju u najmanju ruku intervencije identične onim iz nadoknad vremena prvog meča, dok će defanzivna četvorka u sastavu Vulićević – Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić imati zadatak da odradi posao kao u Novom Sadu ili u Humskoj minulog četvrtka. Veliki broj stručnjaka je složan u oceni da ova kombinacija od gostovanja Vojvodini deluje sigurnije u odnosu na prethodne i da sa golmanom kakav je Stojković daje Partizanu veće šanse da se plasira u grupnu fazu.

Samo, „nula“ pozadi nije dovoljna. Moraće Parni valjak makar jednom da prevari Kovačika. Za to će biti zaduženi Uroš Đurđević u ulozi najisturenijeg fudbalera i LeandreTavamba kao polušpic. Njih dvojica su ove sezone zaslužni za ukupno 13 golova (prvi deo pet i namestio dva, Kamerunac se u strelce upisao četiri puta i još dvaput asistirao kolegama), a jedina utakmica na kojoj su igrali zajedno, a da makar jedan od njih dvojice nije pronašao put do cilja bila je baš sa Videotonom?

Kako ono kaže Danilo Bata Stojković, može centrala jednom da pogreši...

A da bi veze na relaciji Partizan-Evropa proradile potrebno je da se „ukače“ Marko Janković i Sejduba Suma po krilnim pozicijama, pa da tim iz Humske u mađarskoj ravnici bude baš u stilu svog nadimka, Parni valjak.

Izvodljivo?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar