Moguća blokada imovine Erdoganu

Zamrzavanje imovine koja pripada porodici turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana mogla bi da bude opcija za Berlin usljed povećanih tenzija između NJemačke i Turske, izjavio je portparol Komisije za spoljne poslove u donjem domu njemačkog parlamenta Roderih Kizeveter.

Svijet 22.08.2017 | 18:27
Moguća blokada imovine Erdoganu
On je za njemačku radio stanicu "RBB" rekao da bi takva mjera trebalo da bude proizvod balansirane odluke EU kao cjeline i da bi takav postupak predstavljao dugoročno rješenje.

"Mislim da je moguće da ćemo da zamrznemo imovinu Erdoganovog klana u inostranstvu. Zamrzavamo imovinu ruskih oligarha, a po pitanju Turske ne radimo ništa", rekao je Kizeveter, koji je član Hrišćanske demokratske stranke njemačkog kancelara Angele Merkel.

Erdogan je prošle sedimice izjavio da su Hrišćanska demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i Stranka zelenih neprijatelji Turske i pozvao turske državljane u NJemačkoj da na izborima podrže druge političke stranke.

NJemačke vlasti su na takav poziv odgovorile da Berlin očekuje od drugih zemalja da se uzdrže kada je u pitanju miješanje u njemačku unutrašnju politiku, prenosi "Sputnjik".

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Aha

22.08.2017 17:56

Sloboda govora.Nema sta. Ne smiješ reci nista.

ODGOVORITE
Name

Antibiotik

22.08.2017 19:47

Nema smisla miješati se u unutrašnje stvari drugih zemalja, ni oni se ne miješaju. Kad si ti čuo da se Njemačka miješala u unutrašnje stvari Turske ili npr Jugoslavije? Nikad.