Hanga konačno Barselonin!

Najbolji defanzivac Evrolige u sezoni 2016/17 posle dugih pregovora prelazi iz Baskonije u Barselonu.

Košarka 19.08.2017 | 19:30
Hanga konačno Barselonin!
Krilni igrač Adam Hanga (28 godina, 201 cm) u naredne tri sezone će nositi dres Barselone.

Višenedeljna "saga" završena je u petak dogovorom Barselone i Baskonije oko obeštećenja za reprezentativca Mađarske i aktuelnog defanzivca godine u Evroligi, koje će iznositi 400.000 evra.

Hangi je na kraju prošle sezone istekao ugovor i on je 9. jula potpisao za Katalonce, ali priča je zakomplikovana zbog propisa tipičnog za špansku košarku, koji se zove "tanteo" i odnosi se samo na tzv. "slobodne agente" - koji su u praksi ograničeno slobodni.

Klub u kome je neki igrač debitovao u prvenstvu Španije, po "tanteu" ima pravo da zadrži tog igrača, tako što će mu ponuditi ugovor potpuno identičan onom koji je kao "slobodan agent" potpisao sa drugim klubom.

Baskonija je u ovom slučaju uradila upravo to i Hanga je morao da se obaveže na dalje tri godine vernosti svom starom klubu (učinio je to 23. jula).

Naravno, nikome nije u interesu da u timu drži igrača koji ne želi da bude tu, pa su tako pregovori Baskonije i Barselone nastavljeni i konačno se došlo do kompromisnog rešenja.

Hanga će do leta 2020. inkasirati 7,5 miliona evra bruto, a sada može da se "čiste" glave priključi nacionalnom timu na pripremama za Eurobasket.

On je sedmo pojačanje Katalonaca za predstojeću sezonu, posle Tome Ertela (Efes), Adrijana Moermana (Darušafaka), Kevina Serafana (Indijana), Fila Presija (razvojna liga), Rakima Sandersa (Armani) i Pjera Oriole (Valensija).

Novi trener Sito Alonso imaće na raspolaganju još Navara, Rajsa, Tomića, Ribasa, Vezenkova, Klavera i Koponena.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar