Otjerao svatove: Mlada je ku**a

Kada je saznao šta se desilo, mladoženjin otac je uzeo mikrofon od muzike, zamolio goste s mladine strane da svi napuste restoran, a da zvanice s mladoženjine strane ostanu kako bi proslavili što su se "rešili kur. . "

Republika Srpska 15.08.2017 | 22:08
Otjerao svatove: Mlada je ku**a
Dva matičara, čija su imena poznata magazinu Newsweek.rs, otkila su brojne tajne svoje profesije, a naročito je zanimljiva jedna anegdota o najkraćem braku čiji su svjedoci bili.

Najkraći brak, ako se tako može nazvati, s neobičnim raspletom, bilo je vjenčanje poslije kojeg su se svatovi uputili u hotel na proslavu, a mlada ubrzo pobjegla s nekim iz sobe u koju je otišla da se navodno presvuče.

Kada je saznao šta se desilo, mladoženjin otac je uzeo mikrofon od muzike, zamolio goste s mladine strane da svi napuste restoran, a da zvanice s mladoženjine strane ostanu kako bi proslavili što su se "rešili kur.."

Muzika zatečena, ne znaju šta da sviraju, a mladoženjin otac krene od stola do stola da nazdravlja i podiže atmosferu.

Pozove šefa hotelskog restorana, zatraži da se za njegove goste spremi i kompletna večera, kaže da će, bez obzira na cijenu, sve to da plati. "I da ništa ne fali." Ostali su do zore. Muzika nikad više novca od bakšiša nije zaradila.


No, to nije sve što su otkrili

Najdirljivije vjenčanje je bilo između visokoobrazovanog para. Već su imali dvoje djece, ali formalno nisu ozakonili zajednicu. „Nažalost, on je doživio saobraćajni udes i ostao paralizovan. I poslije te tragedije odlučili su da se i zvanično uzmu. U kući su bili prisutni roditelji sa obje strane i kumovi. Toliko lijepo i dirljivo. A teško je ostati potpuno pribran u takvim okolnostima. Ganulo me je neopisivo.“

Daleko od očiju znatiželjnih ostaju vjenčanja na kojima se, kada alkohol uzme maha, započnu kavga i tuča između rodbine s jedne i druge strane. „E, kada bi snimatelji i fotografi mogli da objave ‘kolekcije’ sa takvih svadbi, to bi bila zabava. Ne smiju, naravno, plaćeni su da rade i snimke predaju onom ko ih je platio.“

Bilo je i prijetnji očeva koji nisu željeli da im se kćerka uda za čovjeka kojeg oni ne prihvataju, jednog gospodina je vjenčavao četiri puta, na velikom vjenčanju su i mladoj i mladoženji roditelji bili razvedeni, pa su svi došli s novim porodicama i djecom iz novih brakova, sjedili za istim stolom i savršeno se proveli, a za takozvanu estradu, sportiste i kriminalce nema šta da kaže, osim da je riječ o bacanju novca.

Ali „ima i kriminalaca koji koriste vjenčanje da promjene prezime, uzmu ženino. To im je dozvoljeno, na drugi način to ne mogu da urade. Dobiju nova dokumenta i mogu da putuju gdje hoće. To policija ne može da im zabrani.“

(Newsweek.rs)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Patkovaca Ciprovine

16.08.2017 07:36

Taj trend je i kod nas potpuno aktuelan.

ODGOVORITE
Name

Stana

16.08.2017 10:29

Ovo je najoriginalnije, kad se kriminalac vjenca samo da promijeni prezime. Samo neznam od koga se skriva, kad je zasticeniji od medvjeda?

ODGOVORITE
Name

100%

16.08.2017 11:00

Nije Bila Nevina Pa Ode To Su Romi Vjerojatno ?

ODGOVORITE
Name

Zenica

17.08.2017 11:56

Moze prezime promjeniti ali ne moze maticni broj,sta je sa otiskom prsta

ODGOVORITE