Ronaldo, Mesi ili Bufon?!

Četvrti po glasovima je Luka Modrić.  Može li Bufon iz senke da pobedi nedodirljive? U finalu izbora za najboljeg igrača Evrope za prošlu sezonu ušla su dva "dežurna krivca" i jedan golman.

Fudbal 16.08.2017 | 21:45
Ronaldo, Mesi ili Bufon?!
Napadač Real Madrida Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi iz Barselone i golman Juventusa Ðanluiđi Bufon nalaze se u užem izboru Evropske fudbalske unije (UEFA) za najboljeg igrača u sezoni 2016/2017.

Skraćena lista napravljena je glasovima 80 trenera klubova koji su igrali u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope, kao i 55 novinara iz svake zemlje članica UEFA.

Četvrti u izboru bio je vezista Reala Luka Modrić, a iza njega u Top 10 po broju glasova su redom Toni Kros (Real), Paulo Dibala (Juventus), Serhio Ramos (Real), Kilijan Mbape(Monako), Robert Levandovski (Bajern) i Zlatan Ibrahimović (bez kluba).

Titulu najboljeg fudbalera u Evropi u sezoni 2016/17, u izboru UEFA, osvojiće dva dobro poznata lica, koja punu deceniju dominiraju na individualnom planu.

Radi se, naravno, o Kristijanu Ronaldu iz Real Madrida i Lionelu Mesiju iz Barselone.

Njihovu dominaciju iz senke pokušaće da prekine legendarni golman Juventusa, Đanluiđi Bufon, koji je danas (ne)očekivano uvršten u odabranu grupu finalista u izboru za UEFA igrača godine.

Bufon u veličanstvenoj karijeri, tokom koje je bio i prvak sveta sa reprezentacijom Italije, nikada nije uspeo da osvoji UEFA Ligu šampiona, a poraz u prethodnom od Reala u Kardifu bio mu je treći posle onog 2003. od Milana u Mančesteru i 2015. od Barselone u Berlinu.

Skraćena lista napravljena je glasovima 80 trenera klubova koji su igrali u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope, kao i 55 novinara iz svake zemlje članica UEFA.

Četvrti u izboru bio je vezista Reala Luka Modrića, a iza njega u Top10 po broju glasova su redom Toni Kros (Real), Paulo Dibala (Juventus), Sergio Ramos (Real), Kilijan Mbape (Monako), Robert Levandovski (Bajern) i Zlatan Ibrahimović (bez kluba).

Rekorderi sa po dve nagrade su Mesi i Ronaldo, koji je ove sezone glavni favorit za priznanje, jer je sa Realom osvojio Primeru i Ligu šampiona.

Jednom su za najbolje proglašeni Andres Inijesta iz Barselone i Frank Riberi iz Bajerna.

Nagrada za najboljeg igraca biće uručena 24. avgusta, za kada je zakazan žreb za Ligu šampiona.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar