Širer: Matić je šef na terenu, zasluženo je najbolji!

Legenda Njukasla Alan Širer je za BBC ocenio prvo kolo Premijer lige odigrano tokom vikenda i pohvalio srpskog vezistu Nemanju Matića.

Fudbal 14.08.2017 | 18:45
Širer: Matić je šef na terenu, zasluženo je najbolji!
On je istakao da dugo nije video bržu igru Mančester Junajteda, koji je sa 4:0 pobedio Vest Hem.

"To je najbrže kretanje lopte koje sam dugo video od Junajteda, sa mnogo energije i želje u timu, posebno u poslednjih pola sata. Junajted je oštro grabio napred i igrao baš onako kako sam očekivao da će igrati i zbog čega sam prognozirao da će osvojiti Premijer ligu ove sezone", kaže Širer. 

Širer je kaže i da Murinjova ekipa nije imala mnogo razloga da se brani jer je uglavnom napadala, ali i zbog slabog otpora "Čekićara". Tome je međutim doprinela igra "Crvenih đavola" i Nemanje Matića. 

"Nemanja Matić je potpuno zasluženo dobio priznanje za igrača utakmice, jer je 'šefovao' na terenu od početka do kraja u svom debiju na Old Trafordu sa novim timom. Bio je neverovatan tamo (na terenu) Niko drugi nije mogao da dobije to priznanje osim njega, bio je briljantan. To je bila upravo ona kompletna igra na sredini terena koja je falila Čelsiju u porazu od Barnlija u subotu - neko ko je bio u stanju da stavi pečat na utakmicu svojim autoritetom", rekao je Širer.

Nekadašnji napadač engleske reprezentacije je osim odbrane istakao još jednu prednost srpskog igrača.

"Bio je agresivan kada je trebalo, startovao je, ali je njegov protok lopte bio vrhunski. Birao je jednostavna rešenja kada je morao, ali je igrao i ambicioznije pasove kada je trenutak bio pravi", naglašava Širer.

Novi vezni igrač Mančester Junajteda najbolje je ocenjeni igrač prvog kola Premijer lige i u izboru Dejli Mejla. On je uz Ahmeda Egazija iz Vest Bromvič Albiona jedini dobio ocenu 9. Džek Kork iz Barnlija, Aron Muj i Stiv Muni iz Hadersfilda su dobili po 8.5, svi ostali su ocenjeni slabije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar