Srđan Babić pred Krasnodar: Veliki sam optimista!

"Sigurno to neće biti lak meč, ali po onome što viđam svakog dana na treninzima i po atmosferi koja vlada, veliki sam optimista i uveren sam u dobar rezultat", poručuje mladi štoper Crvene zvezde.

Fudbal 15.08.2017 | 20:00
Srđan Babić pred Krasnodar: Veliki sam optimista!
Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su ove sezone 11 utakmica i u njima upisali čak devet pobeda, uz dva remija. Priliku da se nađe na terenu dobilo je 26 fudbalera, a među njima je Srđan Babić.

Nekadašnji štoper Vojvodine, koji je među crveno-bele došao na pozajmicu iz Real Sosijedada, do sada je igrao samo na domaćoj sceni, ali se narednog četvrtka očekuje u timu za prvi duel sa Krasnodarom u poslednjem kolu kvalifkacija za Ligu Evrope. 

Mladi defanzivac šansu bi mogao da dobije zbog prekomande Damijena Le Taleka u vezni red, uslovljene povredom Branka Jovičića.

"Do sada smo bili fokusirani na domaće prvenstvo, raduje me što smo ostvarili dobre rezultate koji nam mnogo znače za samopouzdanje pred put. Nastupali smo u kombinovanim sastavima u prethodnim utakmica i svi igrači su se pokazali odlično. Sve naše navijače može da raduje činjenica da na svakoj utakmici neko drugi postigne gol, imamo veliki izbor igrača koje naš trener rotira na odličan način. Zato sam siguran da će, koja god startna postava da izađe na meč sa Krasnodarom, svaki igrač na terenu dati sve od sebe da prođemu u grupnu fazu Lige Evrope. Sigurno to neće biti lak meč, ali po onome što viđam svakog dana na treninzima i po atmosferi koja vlada, veliki sam optimista i uveren sam u dobar rezultat", izjavio je 21-godišnji Babić za klupski sajt.

Babić je uglavnom igrao u tandemu sa Vujadinom Savićem, ali mu je štoperski par minule nedelje protiv OFK Bačke bio Abraham Frimpong.

"Nije nam teško da se razumemo na terenu, u kom god sastavu da nastupimo odlično se snađemo. Zato i treniramo, da bismo u ovakvim situacijama igrali bez greške. Dokle god svako od nas poštuje ono što trener traži, verujem da neće biti problema".

Crveno-beli su protiv Bačke (3:1) produžili pobednički niz na osam utakmica, ali su u finišu primili prvi gol od početka te uspešne serije.

"Vreme nam je pogodovalo za igru, nije bilo vruće kao što smo navikli u prethodnim utakmicama. Bačka se dobro borila juče, ali od samog starta smo nametnuli svoj ritam, postigli golove na vreme i nije bilo većih problema. Nastavili smo sa efikasnom igrom i drago mi je što publika na našim utakmicama može uvek da vidi dosta pogodaka. Ostaje žal što smo nesmotreno primili gol, imali smo lep niz utakmica u kojima smo sačuvali mrežu, ali najvažnije je da smo osvojili nova tri boda i da smo se učvrstili na prvoj poziciji. Navijači su napravili sjajnu atmosferu, to nam zaista mnogo znači. Očekujem da će na revanšu protiv Krasnodara stadion biti pun i da ćemo uz podršku sa tribina uraditi ono što se očekuje od nas", poručio je Babić za kraj.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar