Udar iz Minhena: Ja Nejmara ne bih platio toliko!

Ne sviđa mi se, ne vredi tu lovu! Nije vam ovo Fudbal Menadžer! Predsednik Bajerna potkačio Daglasa Kostu i Artura Vidala i otkrio dosad nepoznat detalj iz poslovanja.

Fudbal 14.08.2017 | 17:00
Udar iz Minhena: Ja Nejmara ne bih platio toliko!
Ako neko zna kako se vodi klub, zna - Uli Henes.

Neprevaziđeni predsednik Bajerna očitao je bukvicu novokomponovanim rukovodiocima, pristiglim iz arapskog sveta da upumpaju takozvane „petrodolare“ u klubove od kojih su najpoznatiji Mančester Siti i Pari Sen Žermen. Ovaj poslednji našao se na udaru čuvenog Nemca, zbog sumanutog trošenja novca i obaranja svetskog rekorda u visini transfera.

„Pitate me za igrača od 222.000.000 evra? Mislim da Nejmar ne vredi taj novac. Nikad ne bih platio toliko za Brazilca. Ma, ne bih dao ni mnogo manje novca. Ne sviđa mi se kao igrač i zato ne mogu da razumem zašto su platili toliko za njega“, direktan je u obraćanju Henes.

„Najskuplji igrač na svetu nije automatski i najbolji. Najbolji je onaj koji ekipi čini kvalitetnijiom nego što je bila. Ne igramo se Fudbal Menadžera“.

Da je čvrst i nepopravljiv u svojim stavovima, prvi čovek giganta iz Minhena potvrdio je obrazloženjem zbog čega se odrekao Daglasa Koste, koji je prešao u Juventus, u poslu na osnovu kog klub iz Torina mora da plati 6.000.0000 evra na ime pozajmice, a narednog leta sledi obavezan otkup ugovora u vrednosti od 40.000.000 evra.

„Kosta je umislio da je previše dobar. Tražio je povećanje plate, a baš je kratko bio u Bajernu. Nije imao neki poseban učinak. Zato smo mu se zahvalili“.

O još jednom Južnoamerikancu, Arturu Vidalu, govorio je Uli Henes, u svetlu vesti da je Inter tražio Čileanca, ali i da je sam vezista navijao za da se vrati u Seriju A.

„Ako Bajern odluči da neki igrač mora da ostane u klubu, onda taj ostaje. I još nešto: što se tiče naših transfera za ovaj prelazni rok - završili smo sve poslove“.

Otkrio je još jedan detalj, dosad nepoznat javnosti.

„Pristalica sam toga da je bolje ne ubacivati izlazne klauzule u ugovore fudbalera. Mi trenutno nemamo nijednog takvog  u Bajernu“, pojasnio je Uli Henes.

Tako je to u Nemačkoj, tako se vodi klub, zar negog čudi zbog čega je Bajern šampion?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar