Video - Samo u Turskoj: Nožem na igrače Bešiktaša!

Umalo tragedija na utakmici za Superkup Turske. Navijači Konjespor gađali nožem fudbalere Bešiktaša.

Fudbal 07.08.2017 | 17:15
Video - Samo u Turskoj: Nožem na igrače Bešiktaša!
Šampion Bešiktaš i osvajač Kupa Turske Konjaspor odigrali su u nedelju utakmicu Superkupa države i tako označili početak nove sezone.

Ako se po jutru dan poznaje, biće zanimljivo na turskim fudbalskim terenima, jer je Konja pobedila 2:1 i to golom u sudijskoj nadokandi drugog poluvremena. A, ako se baci pogled na tribine - onda možemo očekivati jednu opasnu, a možda i krvavu sezonu.

Naime, navijači su u Samsunu, gradu na severnoj obali Turske i glavnoj luci na Crnom moru, napravili veliki huliganski pir. A njihovo divljanje je išlo dotle da je u jednom trenutku na teren ubačen nož, čija je namena bila da pogodi nekog od fudbalera Bešiktaša.

Da je reč o nožu lepo se videlo na televizijskom snimku, kada je Rikardo Kvarežma, igrač šampiona Turske, predao bodež glavnom sudiji Firatu Ajdinusu, pritom demonstriravši da i sam zna da rukuje popularno nazvanim "leptirom".



Inače, nož je među huliganima u Turskoj jedan od glavnih rekvizita. Od ovog predmeta tragično je u novembru 2014. stradao navijač Crvene zvezde Marko Ivković, kome je pristalica Galatasaraja zario nož u grudi.

A i ranije je bilo sličnih slučajeva. U sezoni Kupa UEFA 1999/2000 u Istanbulu su ubijena dvojica navijača Lidsa, takođe nožem i od strane Galatinih huligana.

Konjaspor je u utakmici za Superkup povela preka Abdua Traorea u 33. minutu. Izjednačio je Čenk Tosun u 77, da bi s kreča u sudijskoj nadoknadi pogodio za trofej Slovenac Nejc Skubič. Penal je skrivio bivši fudbaler Real Madrida Pepe.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar