Britanski film o princezi Dajani

Dokumentarni film o pokojnoj princezi Dajani danas će prvi put biti emitovan na televiziji u Velikoj Britaniji. TV premijeri je prethodila višegodišnja rasprava u britanskom društvu pošto princeza u filmu evocira svoj ljubavni život i neuspeli brak s princom Čarlsom.

Svijet 06.08.2017 | 13:10
Britanski film o princezi Dajani
Protiv emitovanja filma na televiziji bio je Dajanin brat, Čarls Spenser, ali je Čenel 4 i pored toga naveo da će dokumentarac ipak biti prikazan kako je predviđeno, 6. avgusta.

Prijatelji princeze smatraju da je dokumenarni film „provokacija“, dok je Dajanin bivši telohranitelj Ken Vorf nedavno rekao da bi britanska princeza želela da takav film bude prikazan.

Film Diana: In Her Own Words (Dajana: Njenim sopstvenim rečima) nastao je na osnovu video-snimaka od 1992. do 1993. godine koje je napravio Piter Setelen, profesor dikcije princeze, poginule 31. avgusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Ostvarenje je prikazano 2004. godine na američkoj televizijskoj mreži En-Bi-Si posle sudske bitke s Dajaninom porodicom, ali nikada nije prikazan u Velikoj Britaniji, iako je svima dostupan na raznim platformama poput Jutjuba.

Dajana u filmu govori kako je razmišljala da pobegne iz Bakingemske palate osamdesetih godina sa svojim telohraniteljem Barijem Manakijem, u kojeg se zaljubila, a koji je 1987. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Princeza čak pominje da je njen ljubavnik „možda eliminisan“. U filmu Dajana takođe govori o bračnim problemima s princom Čarlsom i kritikuje kraljevsku porodicu, posebno kraljicu Elizabetu Drugu, od koje, kako navodi, nije imala podršku.Izvor: AFP

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hm

06.08.2017 16:50

Princeza Dajana se nije ponasala kako dolikuje clanu britanske krune. Vjerujem da nije poginula, samo je sklonjena. Sve inscenirano. Sahranjena je vostana figura. Onaj sto je bio s njom u tom mercedesu jest mrtav. Tako sve izgleda vise nego realno.

ODGOVORITE
Name

Dragan

06.08.2017 17:57

Ma, ne... Seljančica se zaigrala, a to se u nekim krugovima ne prašta.