Alimpijević: Stranci? Ne manje od dva, ni više od tri!

„Njih neće biti manje od dva, ali ni više od tri“, poručuje mladi strateg.

Košarka 07.08.2017 | 15:30
Alimpijević: Stranci? Ne manje od dva, ni više od tri!
Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević zadovoljan je učinjenim u dosadašnjem toku prelaznog roka. Crveno-beli su ekspresnom roku napravili dobru bazu domaćih igrača i sada preostaje da sa kvalitetnim strancima kompletiraju igrački kadar. A to je već započeto angažovanjem Džejmsa Feldina.

Ipak, iako su radili izuzetno brzo, stručni štab i uprava Crvene zvezde su pored samog kvaliteta igrača postavili i druge visoke kriterijume u selekciji.

„Ja i moj stručni štab se nosimo idejom da atmosfera pravi rezultat. Gledamo te ljudske karakteristike i osbobine igrača koje dovodimo, sve ostalo se podrazumeva. Atmosfera i dobri odnosi unutar svlačionice se ne mogu veštački napraviti“, rekao je Alimpijević gostujući na RTS-u.

Zvezda u ovom trenutku, sa najvažnijim igračima koji su stigli iz FMP-a, ima ozbiljan broji igrača u igračkom kadru

„Mi smo završili glavni i najteži deo posla, stvorena je baza srpskih igrača. To je teško kada imate tako malo vremena. Popunili smo pozicije srpkih igrača i to je bio prevashodni cilj. Došao je Feldin, a u ovom momentu imamo ideje i o narednim stranim pojačanjima. Njih neće biti manje od dva, ali ni više od tri“, jasan je Alimpijević.

Krenula Zvezda: Četvorica iz FMP-a u crveno-belom (VIDEO)

Od Crvene zvezde se uvek zahtevaju najviši dometi, tako je i sa Dušanom Alimpijevićem, koji je u dosadašnjem toku karijere išao isključivo uzlaznom putanjom.

„Takve stvari nisu delo jednog čoveka, postoji jedan ozbiljan sistem, trener ne donosi ništa sam. U Crvenoj zvezdi nema nikakve dileme, navijači su naviknuti na dobre rezultate. Okrenuli smo novi ciklus, imamo mnogo mladih ljdi i nadamo se da ćemo sve želje navijača, kao i ciljeve koje smo postavili, uspeti da ispunimo“, rekao je Alimpijević.

Crvena zvezda je u subotu zvanično ušla u novu sezonu, dok će u ponedeljak mladi stručnjak odraditi prvi trening sa novim timom.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN press

Komentari / 0

Ostavite komentar