Kanađani optužuju: Đoković dopingovan, ATP ga krije!

Kanadska teniska analitičarka Helen Peletije optužila je Novaka Đokovića da je napravio pauzu zbog dopinga, koji prikriva ATP.

Tenis 06.08.2017 | 22:45
Kanađani optužuju: Đoković dopingovan, ATP ga krije!
Đoković je pre desetak dana završio sezonu zbog problema sa ramenom, a Peletije sumnja da je razlog za to medicinske prirode.

"Neki prijatelji i kolege koji su blisko povezani sa svetom tenisa i prate turnire uvereni su da je Đoković bio dopingovan i da ima zaštitu ATP", piše ova analitičarka, inače bivša teniserka.

Đoković je dominirao svetom tenisa dok nije osvojio Rolan Garos prošle godine, a onda je usledio strmoglav pad, što je glavni povod za ove teorije zavere.

"Neki se pitaju zašto je tako iznenada pao u svojoj igri, zašto je godinu dana bio ispod svojih fantastičnih fizičkih mogućnosti, koje je demonstrirao od 2011. godine? Šta je sa njegovim ličnim problemima? Da li je povreda ruke hronični problem koji vuče nekoliko godina ili je to samo izgovor? Da li je napravio pauzu kako bi se fizički oporavio i oživao svoj talenat", pita se Peletije.

Iako nema adekvatne argumente za svoje navode, Kanađanka ističe da ove glasine dolaze od kolega koji su "veoma poštovani" u svetu tenisa.

Peletije je bivša teniserka, 1985. je u tandemu sa Džil Haterington savladala Martinu Navratilovu i njenu dubl partnerku Điđi Fernandes u prvom kolu turnira na Floridi.

Ima jednu titulu u konkurenciji dublova, a deset puta je bila šampionka Kanade. Već godinama je teniska analitičarka za privatni sportski TV kanal RDS iz Montreala, gde u ponedeljak počinje Rodžers kup.

U sličnoj situaciji je prošle godine bio Rafael Nadal, koga su takođe optuživali za doping, bez pravih argumenata.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bošnjak

07.08.2017 06:35

Nole , mogu oni da prićaju šta god hoće, ali ti si bio i ostao ČOVJEK, što je u svijetu sporta veoma teško. Ako BOG da kad saniraš tu povredu, pokaži svima koji te olajavaju ko je Novak Đoković. Šelim ti što brži opravak i povratak na teniske terene.

ODGOVORITE
Name

Faruk

07.08.2017 19:27

Nole kralju Barselona pa opala tako i ti i najbolji opanu