Arsenal će odmarati u Ligi Evrope!

"Videćemo u aprilu kako stoje stvari", objašnjava Arsen Venger.

Fudbal 07.08.2017 | 10:45
Arsenal će odmarati u Ligi Evrope!
Stav Arsena Vengera je jasan - kada nema Lige šampiona, Evropi se pristupa rasterećenije.

Upravo tim pristupom "tobdžije" će ove jeseni zaigrati u drugom po značaju takmičenju, jer su prošle sezone posle 20 godina ostali bez plasmana u elitu.

U takvoj situaciji, francuski stručnjak koristiće situaciju da u evropskim utakmicama odmara i rastereti igrače. Bar dok takmičenje ne uđe u završnu fazu.

"Uvek sam bio protiv isticanja Lige Evrope ispred domaćeg prvenstva. Razlog? Ko je osim Mančester junajteda osvojio to takmičenje a da je od početka bio u njemu? Svih prethodnih godina prvak je postajao tim koji je dolazio iz Lige šampiona", objasnio je Venger.

"Ne možete ući u sezonu sa planom da se kvalifikujete za Ligu šampiona na taj način. Nikad nisam bio za to, jer takav stav u određenom trenutku počne da se odražava na domaće prvenstvo. Ako je tim u aprilu i dalje u situaciji da osvoji takmičenje, onda može da 'propusti' neke domaće utakmice i da se fokusira na Evropu", dodao je Francuz.

Iskusni menadžer, sinonim kluba sa "Emirata", objasnio je na koji način će pripremati ekipu za Ligu Evrope.

"Uvek ću izvoditi tim koji ima dobre šanse da pobedi. Ako budemo mogli da priuštimo odmaranje nekih igrača, onda ćemo to i uraditi. Pre toga moraćemo da se adaptiramo na nivo takmičenja i da vidimo sastav grupe", dodao je Venger.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar