Inter čestitao Hrvatskoj: Hvala svim braniteljima!

Klub iz prestonice mode neće posle ovoga biti omiljen među navijačima iz Srbije! SKANDAL: Inter čestitao Hrvatima "Oluju"! Milanski klub objavio, pa izbrisao sliku kojom zahvaljuje (?!) "hrvatskim braniteljima" na akciji proterivanja Srba 1995. godine.

Fudbal 05.08.2017 | 17:45
Inter čestitao Hrvatskoj: Hvala svim braniteljima!
Milanski plavo-crni su postavili, a potom i obrisali spornu objavu sa svoje Fejsbuk stranice.

Na fotografiji koja je objavljena nalaze se Ivan Perišić i Marcelo Brozović uz čestitku na engleskom i hrvatskom jeziku.

"Hrvatskoj srećan Dan pobede" pisalo je na engleskom a, "Hvala svim braniteljima", na hrvatskom jeziku. 

Usledila je rasprava između onih koji su objavu videli sa prostora Srbije i onih iz Hrvatske, pa je fotografija obrisana sa zvaničnog profila vrlo brzo. 

Inter je tom objavom dodao ulje na vatru koja još nije potpuno zagasila jer se operacija "Oluja" koja je prethodila 'Danu pobede' na srpskoj strani posmatra kao ratni zločin i etničko čišćenje, a na hrvatskoj kao borba za oslobođenje.

Neprijatna vest iz Italije, od kluba koji u Srbiji ima tradicionalno veliki broj navijača.

Milanski Inter čestitao je Hrvatskoj današnji dan i operaciju "Oluja", a potom obrisao objavu na Fejsbuku.

Klub iz Milana je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu "okačio" sliku sa hrvatskim fudbalerima iz Intera Ivanom Perišićem i Marcelom Brozovićem uz poruku "Hvala svim braniteljima", a potom posle sat vremena sklonio.

Pre nego što je obrisana objava, na engleskom jeziku pisalo je i "Hrvatskoj srećan Dan pobede".

U Interu je igrao veliki broj srpskih fudbalera poput Vladimira Jugovića, Siniše Mihajlovića, Dejana Stankovića koji je legenda kluba, zatim Nemanje Vidića, Adema Ljajića, Zdravka Kuzmanovića, Alena Stevanovića, ali i Hrvata, koji su danas tako bar nakratko dobili čestitku (!) za akciju njihove države kojom je 1995. sa viševekovnog staništa proterano 220.000 Srba i ubijeno oko 2.000 ljudi, među kojima i 522 žene i 12 dece.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nista cudno!

05.08.2017 15:56

Inter je uvijek bio fasisticki klub, ali malo su pobrkali cinjenice jer hrvati bastine i preferiraju nacizam.

ODGOVORITE