U agraru situacija veoma teška

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić i predstavnici republičkih udruženja poljoprivrednika konstatovali su danas u Banjaluci da je situacija u agrarnom sektoru teška i da su prinosi u biljnoj proizvodnji do sada umanjeni za oko 40 odsto, zbog izrazito nepovoljnih vremenskih prilika.

Republika Srpska 05.08.2017 | 14:32
U agraru situacija veoma teška
Na radno-konsultativnom sastanku rečeno je da će Vladi Republike Srpske biti predložene moguće mjere za ublažavanje posljedica suše, te ostalih elementarnih nepogoda na poljoprivrednu proizvodnju u ovoj godini, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske će iduće sedmice za Vladu Srpske pripremiti novu analizu i procjenu šteta, a osim mjera koje će biti predložene za ublažavanje posljedica šteta, biće uvršten i dio primjedbi koje su iznijeli predstavnici udruženja poljoprivrednika.

Mirjanić je informisao poljoprivrednike da su juče svi podsticaji iz 2016.godine isplaćeni, da je isplaćeno i 10 miliona KM po osnovu podsticaja za ovu godinu, te da će se nastaviti sa isplatama podsticaja i u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ama

05.08.2017 12:45

Kada ce ovaj kozojeb u penziju, slijedi povecanje od 3% ...???

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

06.08.2017 07:13

On je otišao u penziju moj druže još u prošlom vijeku?!

ODGOVORITE