Svjetsko prvenstvo počelo neuspjehom za Srbiju!

Amela Terzić trčala taktički loše i zauzela pretposlednje mesto u izuzetno brzoj kvalifikacionoj grupi na 1. 500 metara.  Anić 20 centimetara od finala! Reprezentativac Srbije podbacio u kvalifikacijama skoka u dalj na SP u Londonu, ali je ipak imao šansu da ostvari uspeh.

Ostali sportovi 04.08.2017 | 21:15
Svjetsko prvenstvo počelo neuspjehom za Srbiju!
Svetsko prvenstvo u atletici svečano je otvoreno u petak uveče na Olimpijskom stadionu u Londonu, a Srbija je imala predstavnika u jednoj od prvih disciplina.

Bila je to Amela Terzić, koja je podbacila u kvalifikacijama na 1.500 metara i ostala daleko od plasmana u polufinale.

U veoma kvalitetnoj grupi, sa sjajnom Etiopljankom Genzebe Dibabom i Južnoafrikankom Kaster Semenjom, zauzela je 12. mesto u konkurenciji 13 atletičarki koje su završile trku.

Amela je odmah zapala u probleme, jer je dozvolila da je rivalke zatvore u unutrašnjoj stazi, a već polovinom trke je potpuno izgubila korak sa grupom i tako demoralisana nije bila kadra da uhvati priključak.

Prošla je kroz cilj u vremenu 4:08,55 minuta, što je za više od dve sekunde sporije od njenog najboljeg ostvarenja u 2017. godini.

Prvih šest, koje su po plasmanu otišle u polufinale, trčale su između 4:02,7 i 4:03,7 minuta.

Ovo je za Amelu još jedan neuspeh na velikim takmičenjima, posle 34. mesta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Pre dve godine je na SP u Pekingu imala ukupno 10. vreme u polufinalu, ali se zbog propozicija na kraju nije našla među 12 najboljih, u finalnoj trci.

Ovog puta ima bolji rezultat od prvih šest u drugoj kvalifikacionoj grupi, ali šta joj to vredi...

Anić 20 centimetara od finala! Reprezentativac Srbije podbacio u kvalifikacijama skoka u dalj na SP u Londonu, ali je ipak imao šansu da ostvari uspeh.

Lazar Anić verovao je pre početka Svetskog prvenstva da može da preskoči 8,05 metara i tako ispuni normu za plasman u finale, ali je kvalifikacije završio tek sa 23. rezultatom i oprostio se od daljeg takmičenja.

Reprezentativac Srbije imao je na raspolaganju tri pokušaja da ostvari što bolji rezultat i nađe se među 12 najboljih od 32 učesnika.

Prvo je prestupio, zatim preskočio 7,34 i konačno 7,71 metara.

Za finale je bilo dovoljan rezultat 7,91 metara, koliko je imao Australijanac Fabris Lapjer na 12. mestu. Najbolji skok imao je Čeh Radek Juška (8,24), a pored njega su još sedmorica skočila preko osam metara.

Zanimljivo je da je eliminisan i olimpijski šampion iz Rija, Amerikanac Džef Henderson (7,84).

Anić je krajem maja u Slovenskoj Bistrici "leteo" 8,15 metara, doduše uz maksimalni dozvoljeni vetar u leđa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar