LE: Potencijalni rivali Zvezde...!

Pobeći od Zenita, Milana, Fenera, Evertona i Bilbaa! U grupu timova koji bi bili „najpoželjniji“ spadaju BATE Borisov, Midtjiland, Dinamo Zagreb, Legija, Ludogorec i Austrija iz Beča.

Fudbal 03.08.2017 | 23:31
LE: Potencijalni rivali Zvezde...!
Crvena zvezda neće biti među povlašćenim timovima u sutražnjem žrebu za plej-of Lige Evope što znači da u poslednjoj fazi kvalifikacija može da dobije izuzetno teške protivnike, pa će sreća biti izuzetno važan faktor kada su u Nionu (petak, 13.00) budu otvarale kuglice sa logom drugog po kvalitetu klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Izabranici Vladana Milojevića su u dvomeču sa Spartom pokazali da mogu da se nose sa kvalitetnim evrpskim timovima, ali sasvim sigurno da bi stručni štab srpskog šampiona voleo da na žrebu izbegne evropske gigante kao što su Milan, Fenerbahče, Zenit, Atletik Bilbao i Everton. To su timovi koje je izuzetno teško eliminisati u ovoj fazi takmičenja, bez obzira na to što za mnoge od njih grupna faza Lige Evrope ne predstavlja tako veliki izazov. Među ovim timovima se naleze i Olimpik iz Marselja i Ajaks - mada ovaj drugi štuca u poslednje vreme - koji na svojim terenima znaju da budu prilično ubedljivi.

Svi ostali bi donekle mogli da budu prihvatljivi za crveno-bele, iako su tu prilično neugodni timovi poput Vitorije Plzenj, Dinamo Kijeva, Salcburga, Klub Briža, Krasnodara i PAOK-a.

U grupu timova koji bi bili "najpoželjniji" spadaju BATE Borisov, Midtjiland, Dinamo Zagreb (da nije onog vanfudbalskog elementa), Legija, Ludogorec i Austrija iz Beča.

Čeka se još samo da se vidi da li će plasman u plej-of obezbediti i Braga, koja bi takođe spadala među "srednje teške" rivale. Ukoliko ispadne, odnosno u plej of dođe AIK, među nosioce će ući Panatinaikos.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar