SAD objavile trgovinski rat

SAD su objavile trgovinski rat Rusiji zaoštrivši sankcije, naveo je ruski premijer Dmitri Medvedev na Fejsbuku.

Svijet 03.08.2017 | 10:02
SAD objavile trgovinski rat
On je dodao da je uvjeren da te mjere neće imati smisla i da će Rusija, bez obzira na to, moći da se razvija, prenosi agencija Tas s.

"Potpuni trgovinski rat je objavljen Rusiji", naveo je Medvedev. "Mi ćemo tiho nastaviti naš rad na razvoju ekonomije i socijalne sfere i angažovaćemo se na supstituciji uvoza, kao i na rješavanju najvažnijih državnih zadataka, računajući prevashodno na sebe", dodao je ruski premijer.

On je naveo da je Rusija naučila da to radi i proteklih godina u uslovima gotovo zatvorenih finansijskih tržišta, dodajući da je od toga na neki način imala i koristi, iako su sankcije u celini besmislene.

"Izvući ćemo se iz toga", dodao je Medvedev. Ruski zvaničnik je takođe naveo da je zaoštravanje sankcija bacilo veliku sijenku na nade u poboljšanje odnosa sa administracijom predsjednika Donalda Trampa.

"To je smrt nade da ćemo poboljšati naše odnose sa novom američkom administracijom", ukazao je on.

Medvedev je dodao će režim sankcija biti očuvan decenijama, ako se ne dogodi čudo, i da se on ne može otkloniti specijalnim predsjedničkim dekretima bez saglasnosti kongresa.

"Tako će odnosi Rusije i SAD ostati izuzetno napeti uprkos sastavu kongresa ili ličnosti predsednika", naglasio je Medvedev i upozorio da predstoje dalja pogoršanja međunarodnih tenzija kao i odbijanja da se rešavaju najvažnija međunarodna pitanja.

Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je ranije danas zakon kojim se uvode nove sankcije Rusiji, saopštili su zvaničnici Bijele kuće.

(Tanjug)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

narandjina kora

03.08.2017 08:13

Cijeli noc sam presedio slusajuci i gledajuci rezultate izbora u SAD i zestoko navijao za covjeka boje narandje,a sada mi je zao sto ne pobjedi ona vestica bar bi znao skim im amamo posla.

ODGOVORITE
Name

re

03.08.2017 08:44

ahahahahha...

Name

Glup si ko Ovca...

03.08.2017 08:46

Žao mi je što ti ovo moram reći, ali stvarno jesi. Vjerovatno nikad nećeš skontati da ne postoje više Rusi, Amerikanci, Kinezi, Srbi, Bošnjaci, Hrvati itd itd... Nego da samo postoje bogati i siromašni. Putinu i Trumpu odgovara da se ratuje jer se tako sirotinja drži pod kontrolom, a možeš ih i zabaviti dobrovoljačkim jedinicama, pa ako ko pogine, nije ni velika šteta. Pišeš da si mislio da će Trump imati drugačiju politiku. Jednostavno ne možeš da shvatiš da su SVI političari marionete ultra-ultra bogatih, i da SVI moraju igrati kako pare kažu. A pare vole da prelaze u ruke najjačih, jer će ih oni skupljati još više i više i više. Bogataš iz Srbije je odličan prijatelj sa bogatašem iz Bih, kao i iz Amerike, kao i iz Rusije, kao i iz Irana. Njihov jedini cilj je što više para nakamarati od svih ostalih. A za tu priču će ti plasirati i dobro poznate fraze "Svi Srbi u jednoj državi", "Tisućljećni san o Hrvatskoj državi", "Širenje demokratije" itd itd itd. Ne gledaj TV, nego čitaj knjige i vidi kako svijet funkcioniše !!!

Name

Re

03.08.2017 09:07

Kakve veze imaju izbori u Americi sa kvalitetom tvog zivota i zivota tvoje dijece?

Name

popara

03.08.2017 08:48

Presudilo je srpsko glasanje u Americi.Svi Srbi su glasali za Trumpa.

ODGOVORITE
Name

re

03.08.2017 09:58

Srbi su uvek u krivu.

Name

Seselj

03.08.2017 09:35

Kak sam se ja zajebao ! A tek oni Srbi sa majicama lika Thrumpa.

ODGOVORITE
Name

Re

03.08.2017 10:43

Ako ste se vi zajebali nosi li ste zastave islamske tetoristicke drzave a sad polako al sigurno nestaje.takva vam gra pao.

Name

GANDI

03.08.2017 21:04

Pa dobro ja bi vama politicarima Povjerovao da smo na istom level.Odkad to vi sto imate miliarde u dzepu mislite na obicni narod.Kao hocete da nas zastitite od ovoga il onoga a dusu bi nam uzeli da mozete.Egoisti korumpirani i usa i rusa.Zivio balkan i drug Tito.

ODGOVORITE