Poruka: Rusija se neće saginjati

Nove američke sankcije Rusiji neizbježno nanose štetu odnosima dvije zemlje, ali to neće promijeniti rusku politiku, rekao je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja.

Svijet 02.08.2017 | 20:03
Poruka: Rusija se neće saginjati
"Neki američki zvaničnici kažu da je ovo zakon koji će da ohrabri Rusiju da sarađuje sa SAD. Mislim da je to čudna vrsta ohrabrenja", rekao je on novinarima. 

Nebenzja je poručio onima koji su izmislili taj zakon da su pogriješili ako misle da će to da promijeni politiku Moskve.

"Oni dobro znaju da se mi ne saginjemo, mi se ne savijamo", poručio je ruski ambasador u UN. 

Nebenzja je potvrdio da će sankcije, vjerovatno, nanijeti štetu odnosima dvije zemlje, ali Moskva će da radi i u novim okolnostima sa nadom u promjene u budućnosti. 

Peskov: Ništa se ne mijenja

Nove sankcije Rusiji ništa ne mijenjaju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov."Kakve mjere odmazde? Nema tu ništa novo. Mjere odmazde su već preduzete", rekao je Peskov, odgovorajući na pitanje novinara o mjerama Rusije kao odgovor na sankcije. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je 30. jula da će 755 američkih diplomata morati da napusti Rusiju što je rezultat politike Vašingtona, odnosno kada su američki zakonodavci podržali novu rundu sankcija protiv Moskve. 

Američki predsjednik Donald Tramp u srijedu je potpisao zakon o sankcijama protiv Rusije.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hm

03.08.2017 06:21

Saginjete se jos otkako je umro Breznjev.

ODGOVORITE
Name

Xy

03.08.2017 07:18

Amerika će se sama uništiti. Za sve je kriv Kolumbo koji ju je otkrio a kako stvari stoje neko će je uskoro pokriti.

ODGOVORITE