Prijava protiv vlasnika Agrokora

Ruski Sberbank podniio je krivičnu prijavu protiv još aktuelnog vlasnika hrvatskog koncerna Agrokor Ivice Todorića zbog sumnje u prikrivanje finansijskih podataka.

Region 02.08.2017 | 14:49
Prijava protiv vlasnika Agrokora
Sberbanka smatra da je Agrokor prikrivao prave podatke o stanju svojih finansija, a posebno im je sporan kredit dat u martu u iznosu od 100 miliona evra.

Rusi su odobrili kredit u trenutku kada su veliki problemi Agrokora sa likvidnošću već bili jako dobro poznati finansijskoj, ali i opštoj javnosti, javili su hrvatski mediji.

Taj kredit je odobren, kako je rekao predsjednik Uprave Sberbank za Hrvatsku Mario Henjak, "u funkciji stabilizacije situacije", a od 100 miliona tri četvrtine otišlo je na plaćanje dobavljačima, 21 milion na poreske obaveze te četiri miliona za plate zaposlenih.

Rusi procenjuju da je Todorić isposlovao davanje tog kredita prikazivanjem nepotpunih, odnosno nerealnih podataka prikazanih u bilansu.

U kompaniji Sberbank su nezadovoljni jer tih "stabilizacionih" 100 miliona evra nije dobilo takozvani status senioriteta, odnosno prvenstva u naplati.

To pitanje je, takođe, tačka spora između Vlade Hrvatske i povjerenika za Agrokor na jednoj strani i Sberbank na drugoj.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sumnjam.,

02.08.2017 16:41

Da je taj Todoric toliko pametan;za svim tim stoji Hr- vlada. kada bi rusi bili toliko pametni,malo mucnuli glavom" molili svoga vozda za savet ; svoje novce vrlo brzo dobiju.

ODGOVORITE
Name

BOBA

03.08.2017 00:00

PITAJTE EKSPERTA PERNARA ON ĆE VAM POMOĆI ČOVIJEK KOI SVAKI DAN OTVARA OČI ŠTA SE RADI ALI SVI BLEJE SRETNO. POZDRAV PERNARU.

ODGOVORITE