Naći dogovor o hrvatskoj taksi

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je danas da ne odobrava takse na poljoprivredne proizvode koje je uvela Hrvatska i da je neophodan dogovor o tom pitanju.

Republika Srpska 02.08.2017 | 14:18
Naći dogovor o hrvatskoj taksi
"Mislim da je ovo loš potez, ali vjerujem da će organi BiH naredih dana preduzeti najbolje da se napravi dogovor, a ne rat između onih koji to regulišu", rekao je Mirjanić novinarima tokom posjete Bijeljini.

On je naglasio da je u ovom slučaju neophodan dogovor.

"Najbolje se dogovoriti da bismo proizvođačima omogućili normalnu komunikaciju robom na tržištu i tamo i ovamo", poručio je Mirjaić.

Poziv na dogovor resorni ministar je uputio i uoči najavljenog protesta proizvođača malina u petak, 4. avgusta, u Bratuncu.

"Predstavnici ministarstva biće tamo i vidjećemo šta se može uraditi, ali jedini ispravan put je dogovor između onih koji proizvode malinu, onih koji je čuvaju u hladnjačama i kupaca maline", rekao je Mirjanić.

On je dodao da država ne može uticati na cijene u uslovima tržišne privrede i da malinari to znaju.

"Mi samo posredujemo i sugerišemo da se postigne dogovor jer ništa u toj proizvodnji nije samo za danas, nego su dogoročno vezani jedni za druge i za tržište i proizvođači i hladnjače i kupci maline", rekao je Mirjanić.

Prema njegovim riječima, među njima je suviše podjela, umjesto dogovora.

Ministar Mirjanić najavio je da će do kraja sedmice biti usaglašeno kadrovsko rješenje za direktora Šumskog gazdinstva "Vučevica" Čajniče.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Seljak

02.08.2017 13:40

A suša, Stevane? Reče li bar koju riječ o toj prevelikoj nevolji?

ODGOVORITE
Name

Bozidar - Vranje

06.08.2017 10:15

Odma udariti Hrvatima sankcije i prekinuti svaku saradnju.

ODGOVORITE