Marušić pozvao na strijeljanje

Član splitskog HDZ-a i bivši gradski odbornik Hrvoje Marušić je na Fejsbuk strani Inicijative mladih za ljudska prava iz Zagreba, u dijelu koji se odnosi na njihovu kampanju #ISPRIKA u vezi s "Olujom", pozvao na streljanje aktivista za ljudska prava, a splitska policija objavila je da sprovodi istragu

Region 01.08.2017 | 18:37
Marušić pozvao na strijeljanje
Hina navodi da u policiji nisu željeli da otkriju identitet osobe nad kojom se sprovodi istraga započeta na zahtev Inicijative, koja je postupak protiv Marušića zatražila i hrvatskom Državnom tužilaštvu.

"Mogu samo da vam kratko kažem da smo informaciju o tom događaju dobili danas i u skladu s tim sprovodimo kriminalističku istragu", rekla je agenciji Antonela Lolić iz splitske policije.

Hina navodi da su "sporni komentari upućeni na sadržaje koje Inicijativa mladih za ljudska prava objavljuje u sklopu kampanje #ISPRIKA kojom, uz podršku više od 500 građana, traži od hrvatske vlade da uputi izvinjenje svim žrtvama i porodicama žrtava ratnih zločina i kršenja ljudskih prava, koji su se počinjeni za vrijeme i neposredno nakon vojno-policijske operacije ''Oluja''".

Kako je saopštila Inicijativa, "Hrvoje Marušić je putem svojeg Fejsbuk profila napisao komentare ''Stoko jugokomunistička, treba vam suditi i streljati vas!'''' i ''Stoko jugokomunistička, nakon pet godina rata i agresije na RH (Republiku Hrvatsku) vi pišete ovakve gadosti... Da smo demokratska država sudili bi vam za veleizdaju i streljali bi vas. A vjerojatno i hoće uskoro!''".

Inicijativa je izrazila zabrinutost za stanje ljudskih prava i slobodu govora u Hrvatskoj i zahtijeva hitnu reakciju premijera Andreja Plenkovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koji bi morali da stanu u odbranu slobode govora bez straha od nasilja.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar