Još jedan igrač iz BiH u Seriji A!

Riad Bajić prelazi u Udineze.  Konjaspor potvrdio: Željino dijete ide u Udineze! Sarajevski Željezničar će na ime transfera Riada Bajića iz turskog u italijanski klub zaraditi 220. 000 evra.

Fudbal 03.08.2017 | 13:45
Još jedan igrač iz BiH u Seriji A!
Nekadašnji napadač sarajevskog Željezničara Riad Bajić trebalo bi danas da potpiše ugovor sa Udinezeom.

Nakon dvije godine provedene u Turskoj, gdje je nosio dres Konjaspora, 23-godišnji golgeter, seli se u Seriju A, gdje će se pridružiti koloniji fudbalera iz BiH koji već nastupaju na "Čizmi".

Transfer je dogovoren u ponedjeljak, a specijalizovani sajt Transfermarkt je "preselio" Bajića u Udine.

"Konjaspor i Udineze dogovorili su transfer Riada Bajića. Bajiću želimo uspjeh u novom klubu, u nastavku karijere mnogo zdravlja i sreće, kao i njegovoj porodici. Zahvaljujemo se na svemu što je uradio za naš klub", saopštio je turski klub.

Iako je Bajićeva tržišna vrijednost procijenjena na pet miliona evra, prema Transfermartku Italijani će Turcima uplatiti 500.000 evra više, tačno onoliko koliko je Konjasport platio sarajevskim "plavim" 2015. godine.

Tokom dvije sezone u turskoj Super ligi, Bajić je odigrao 64 prvenstvena meča i postigao 22 gola.

Udineze će Konjasporu platiti 5,4 miliona evra, dok će turski klub dobiti i 10 odsto od eventualnog budućeg transfera Bajića. To znači da će Turci zaraditi skoro 11 puta novca nego što su platili Željezničaru 2015. godine (500.000 evra).

Na ime kompenzacije za treniranje, klub sa "Grbavice" zaradiće 220.000 evra.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar