La Liga se "digla" da sačuva Nejmara, tuže PSŽ!

Španski šampionat bi mnogo izgubio odlaskom Nejmara u Francusku, pa predsednik Lige ističe da će tužiti Pari sen Žermen kod UEFA ukoliko aktiviraju njegovu otkupnu klauzulu.

Fudbal 01.08.2017 | 21:00
La Liga se "digla" da sačuva Nejmara, tuže PSŽ!
Ukoliko pitate kapitena Real Madrida Serhija Ramosa - on nema ništa protiv toga da fudbaler rivalske Barselone Nejmar ode u Pari sen Žermen, ali ako pitate predsednika Primere - i te kako postoji nezadovoljstvo i učiniće sve da do toga ne dođe.

Čini se da je sve dogovoreno oko transfera Nejmara u Pariz i ostaje još samo da "sveci" aktiviraju otkupnu klauzulu od 222 miliona evra i učine ga najskupljim fudbalerom ikada.

U sve to umešao je prste i predsednik tamičenja Havijer Tebas koji je svestan da bi La Liga izgubila mnogo, kako na kvalitetu tako i zbog popularnosti, i najavio je da će oni tužiti Pari sen Žermen kod UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Dok Parižani pokušavaju da nađu sredstvo da "izigraju" ovo pravilo - Tebas pokušava da se "izvuče" iz ove priče i da objasni da tužbu ne pokreću zbog najboljeg brazilskog fudbalera.

"To ćemo uraditi samo zato što PSŽ krši pravila finansijskog fer-pleja. Prijavićemo ih kod UEFA, a ako ih oni budu ignorisali spremni smo da idemo i do Međunarodnog suda za sportsku arbitražu u Lozani, a ne isključujemo prijave kod redovnih sudova u Francuskoj i Španiji", kazao je Tebas i onda objasnio zbog čega to čini:

"Zbog Nejmara? Ma ne, to radimo zbog toga što se to pojavilo u medijima i zato što smo to već ranije isplanirali", ostao je neubedljiv predsednik Primere.

Tebas je objasnio i da ranije nisu pokrenuli ovo pitanje pošto je prvo hteo da skrene pažnju predsedniku UEFA Čeferinu, ali on nije imao vremena, te je objasnio da La Liga ne može da sedi skrštenih ruku dok se ovakve stvari tolerišu.

"To nije problem za Barselonu, nego za španski fudbal. Danas je to Barsa, a sutra bi mogao da bude Real, Atletiko ili neko treći. Nas Barselona nije kontaktirala zbog ovoga, a podsetio bih da sam pre dva meseca pozvao predsenika PSŽ-a i objasnio šta ćemo uraditi", kazao je Tebas koga najviše brinu TV prava za prenose La Lige koja bi mogla da budu značajno manja ukoliko Barselona ne bude "ona sila" kakva je bila u ovom veku.

Koliko ovo uopšte "tangira" Nejmara i Parižane - videćemo u narednim danima.

Navodno, u ugovoru Nejmara i Barselone postoji klauzula po kojoj bi otac Brazilca, koji mu je i agent, dobio 23 miliona funti ukoliko se transfer desi posle 31. jula.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar