FRA - Superkup: Monako - PSŽ...

Vreme je za prvi veliki okršaj Monako - PSŽ! Može li klub iz Pariza da se osveti Kneževima za gubitak titule?

Fudbal 29.07.2017 | 17:00
FRA - Superkup: Monako - PSŽ...
Monako je prošle sezone prekinuo Pari Sen Žermenovu vladavinu francuskim fudbalom i potpuno zasenio bogati klub sa Parka prinčeva. Pobede Svetaca u kup takmičenjima nisu mogle da nadoknade gubitak titule i ukupan utisak u kojem su Kneževi bili priča broj jedan u Francuskoj.

Sada je vreme za novi okršaj u Superkupu Francuske kojim se najavljuje nova sezona u Ligi 1. Stvari su se promenile u odnosu na prošlu sezonu. Monako je ostao bez nekih od najboljih igrača poput Mendija, Bakajoka i Bernarda Silve, dok je PSŽ zadržao sve nosioce igre i pojačao se bekovima Danijem Alvesom i Jurijem Berčičeom iz Real Sosijedada.

Sve što se dešavalo u prelaznom roku je prilično poremetilo Monako, koji nije bistao u pripremnim utakmicama i nije igrao onaj spektakularni fudbal kao prethodne sezone. Otišli su nosioci igre koje nije lako zameniti mladim fudbalerima poput Tilemansa,Kongoloa ili Meitea.

Zato je Monako u pripremnom periodu igrao nerešeno s Fenerbahčeom, PSV Ajndhovenom, Rapidom iz Beča, poražen je od lisabonskog Sportinga... PSŽ je istovremeno odmeravao snage sa najjačim timovima Evrope na Međunarodnom kupu šampiona u Americi.

Okršaj u Superkupu, u Maroku, biće zanimljiv i zbog Monakove prve zvezde Kilijana Mbapea. Njega između ostalih klubova želi i PSŽ koji je spreman da plati svetski rekord, ali igrač vidi Svece tek kao poslednju opciju. Sada će supertalentovani napadač biti u centru pažnje.

A možda već u sledećem okršaju Svetaca i Kneževa biti na suprotnoj strani?

MEĐUSOBNI SKOR

88           41           26           21           113:80

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar