Nejmar ili 300.000.000 evra? Nejmar!

Andres Inijesta je rekao svoje, ali i priznao da je moguće da će Brazilac otići.

Fudbal 30.07.2017 | 23:30
Nejmar ili 300.000.000 evra? Nejmar!
Telenovela Nejmar dostiže svoj vrhunac! Dok Radio Monte Karlopali Evropu ekskluzivom da će "Transfer veka" biti završennajkasnije do utorka, a španske i brazilske novine se utrkuju ko će pre da izbaci nove informacije o najvećem poslu u fudbalskoj istoriji, Nejmarovi saigrači sve otvorenije govore o tome koliko im Brazilac znači u timu i da je potrebno da ostane u Barseloni. Što samo potvrđuje koliko je Pari Sen Žermen zaista blizu da napravi čudo na transfer pijaci.

Barselonin predsednik Đosep Bartomeu nije mogao da potvrdi, ni da demantuje priče o Nejmarovom odlasku, dok je kapiten Andres Inijesta bio nešto otvoreniji i direktniji. Pokušao je da se stavi u kožu vodećih klupskih ljudi i otkrio da bi uvek pre izabrao Nejmara nego 300.000.000 evra.

"Ne volimo mnogo da pričamo o tome, ali jasno je samo jedno - Nejmar će na kraju reći svoje", ističe Inijesta i napominje:

"Već sam rekao nekoliko puta, on je jedan od najboljih na svetu i nadam se da će ostati u Barseloni još dugi niz godina. To bi bila najbolja stvar za klub i njega. Mnogo je bolje imati njega nego sav taj novac, više dobijate kada imate njega u timu. On je najbolji i ja uvek želim da igram sa najboljima. Ne sumnjam da svi želimo da ostane".

On nije isključio mogućnost da na kraju Nejmar zaista ode u Pari Sen Žermen.

"U fudbalu je sve otvoreno i sve je moguće. Bilo bi atipično, ali već se tako nešto dešavalo i ranije. Sve je više klubova koji imaju ogromnu finansijsku moć, a igrači se sve manje pitaju. Videćemo šta će se dogoditi na kraju".

Inijesta nije mogao da se sakrije od pitanja novinara usmerena ka nedavnom skandalu na klupskom treningu, kada su se potukli Nejmar i Nelson Semedo.

"Istina je da je incidenta bilo, ali i to je deo treninga. Zbog svega što se govori o Nejmaru na globalnom nivou, i to je poprimilo ozbiljnu pažnju javnosti. Svi bismo voleli da se to nije dogodilo, a isto tako voleli bismo da Nejmar otvoreno kaže šta hoće da uradi. Svi bismo voleli da ostane".

Istog mišljenja je i Nejmarov partner iz napada - Luis Suarez.

"Svi smo već čuli toliko toga na ovu temu. Što pre situacija bude razjašnjena, svima će biti bolje, pa i Nejmaru. On će nam reći šta je odlučio, a na nama je da svaku njegovu odluku podržimo. Mi hoćemo da ostane, uživanje je igrati s njim. Bilo bi baš šteta da ode", kaže Urugvajac. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar