Heroj Brazila igraće protiv Barse!

Alan Rušel, jedan od trojice fudbalera Šapekoensea koji je preživio avionsku nesreću, vratiće se 7. avgusta na teren.

Fudbal 31.07.2017 | 13:45
Heroj Brazila igraće protiv Barse!
Šapekoense, brazilski klub koji je u novembru prošle godine u avionskoj nesreći izgubio cijeli tim, odigraće protiv Barselone prijateljski duel 7. avgusta na Nou Kampu.

Brazilski tim biće gost Katalonaca na tradicionalnom turniru Đoan Gamper, na kojem Barsa protiv odabranog protivnika predstavlja tim za novu sezonu.

Šapekoense je potvrdio da će na tom meču igrati i Alan Rušel, jedan od trojice preživelih fudbalera tog kluba u avionskoj nesreći iznad Kolumbije.

Rušel je prvi spaseni iz smrskane olupine aviona, koji je imao teške povrede leđa i karlice. On je operisan, u bolnici je proveo nekoliko nedelja poslije nesereće, ali se uspješno oporavlja i na putu je da nastavi fudbalsku karijeru.

"Alanov povratak označava važan korak u njegovom oporavku, ali i za tim koji se obnavlja. S obzirom na značaj utakmice u Barseloni mislim da je to je idealna prilika za njegov povratak fudbalu", stoji u saopštenju brazilskog kluba pred meč na Nou Kampu.

Rušel je nakon spasavanja ispričao da je preživio najvjerovatnije jer je zamijenio mjesto u avionu. On je na insistiranje Džeksona Folmana, golmana koji je takođe preživio pad aviona, prešao u prednji dio letjelice, a novinarima koji su putovali sa Šapekoenseom na finale Kopa Sudamerikana omogućio da zajedno budu u zadnjem dijelu aviona.

Folman, koji je bio rezervni golman Šapekoensea, preživio je nesreću, ali mu je amputirana desna noga ispod koljena, kao i Helio Neto. Neto je imao povredu glave, grudnog koša i pluća, kao i otvorene rane na koljenima, bio je i životno ugrožen, ali se uspješno oporavio i takođe bi mogao da nastavi da igra fudbal.

Osim trojice fudbalera Šapekoensea, avionsku nesreću iznad oblasti La Union u Kolumbiji, krajem novembra prošle godine u kojoj je poginuo 71 putnik i član posade, preživjelo je još troje ljudi - novinar Rafael Valmorbida, stjuardesa Himena Suarez i tehničar aviona Ervin Tumiri.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar