Toplotni udar od nedjelje

Dežurni meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srpske Milica Đorđević upozorila je da se u Srpskoj od danas očekuje veoma toplo vrijeme i duži period bez padavina.

Republika Srpska 29.07.2017 | 07:42
Toplotni udar od nedjelje
Đorđevićeva je navela da se iduće sedmice očekuje izuzetno toplo vrijeme sa temperaturom iznad 38 stepeni Celzijusovih.

Prema njenim riječima, u utorak, srijedu i četvrtak, 1, 2. i 3. avgusta, ponegdje će temperatura biti i oko 40 stepeni Celzijusovih.

"Toplotni udar kreće od nedjelje, 30. jula, kada će biti izdat i narandžasti meteoalarm", rekla je Đorđevićeva.

Ona je dodala da će početkom sljedeće sedmice ovaj alarm najverovatnije biti crven.

"Zbog toga su na snazi upozorenja na visoku temperaturu i činjenicu da će zbog izostanka padavina doći do suše, pogoršanja situacije u vodosnabdevanju, a biće povećana i mogućnost za izbijanje požara", istakla je Đorđevićeva.

Ona ističe da najave značajnijeg osvježenja u bližem periodu nema, dok bi krajem sljedeće sedmice temperatura trebalo da bude za koji stepen niža.

"Daleko od toga da će to biti znatno svježije vrijeme, ali je dobro došao i pad temperature za nekoliko stepeni, koja bi u tom periodu trebalo da bude 35 ili 36 stepeni Celzijusovih", rekla je Đorđevićeva.

Ona je navela da prognoza pokazuje da bi druga polovina avgusta trebalo da bude podnošljivija, jer se očekuje nešto niža temperatura, ali bez znatnijih padavina.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

.....

29.07.2017 07:38

Moze biti I 100 stepeni kod poslodavaca to ne vazi

ODGOVORITE