Barselona plaća Nejmarovom ocu 26.000.000 evra!

Ovako nešto nije dosad viđeno. . . !

Fudbal 31.07.2017 | 10:00
Barselona plaća Nejmarovom ocu 26.000.000 evra!
Novo poglavlje u Nejmarovoj sagi je otvoreno. Dok iz Francuske stižu informacije da je Brazilac definitivno prihvatio ponudu Pari Sen Žermena i petogodišnji ugovor na 150.000.000 evra neto, iz Španije stižu dve novosti - Barselona mora da plati Nejmarovom ocu ogromnu sumu novca i klub je uslovio Nejmara da se izjasni najkasnije do utorka o tome da li će ostati ili ne!

U moru informacija koje se tiču Nejmarovog transfera, otac brazilskog kapitena takođe ima veliku medijsku pažnju. Osim što je, navodno, dobio čak 40.000.000 evra kako bi završio transfer svog sina u PSŽ, Nejmar Senior će od Barselone dobiti čak 26.000.000 evra! I to je suma koja je bila unapred propisana onog trenutka kada je Nejmar produžio ugovor sa Barselonom i kada je stavljena toliko pominjana otkupna klauzula od 222.000.000 evra. Suma od 26.000.000 evra je, zapravo, bonus, koji sledujeNejmarovom ocu zbog tog potpisa! 

Barselona ima obavezu da isti novac uplati Nejmaru Senioru najkasnije do 31. jula. Što znači da bi Barsa mogla da plati, a onda i ostane bez velikog imena u klupskim redovima. 

I, to nije sve. Iz Brazila takođe dolaze brojne vesti i nove informacije vezane za Nejmarovtransfer. Naime, klub je uspeo da reši veliku boljku, odnosno - kako će da „podmaže“ sve strane koje drže prava na Nejmarov ugovor. Tu se govori o Nejmarovom ocu, poznatom agentu Piniju Zahaviju, ali i još nekim, manjinskim vlasnicima. Oni bi trebalo da podele čak 36.000.000 evra, što će se u celom transferu voditi kao provizija. 

U Barsi su sve više svesniji opasnosti da bi mogli da ostanu bez jednog od najvažnijih igrača, zbog čega i sami moraju da imaju dovoljno vremena da ugase požar i pripreme teren za dolazak novog pojačanja ili možda čak dvojice novajlija (Koutinjo i Paulinjoprim. aut.).

Zato je Barsa postavila Nejmaru ultimatum da mora da se izjasni najkasnije do utorka o tome kakvi su mu dalji planovi! O tome je nedavno govorio i nekadašnji kapiten Karles Pujol, koji je istakao da Nejmar mora pod hitno da se odluči šta mu je cilj u karijeri i da mora čiste glave da nastavi pripreme za novu sezonu. 

S obzirom da se dan kada je postavljena krajnja granica na ultimatum podudara sa informacijom koju je prethodno objavio Radio Monte Karlo kao dan kada će Nejmarovtransfer biti završen, očigledno je da će se nešto veliko desiti u narednih 96 sati. Da li najveći transfer u istoriji fudbala ili potvrda da od posla nema ništa - videćemo. 

Ono što, takođe, upućuje da bi Nejmarov transfer zaista mogao da se dogodi jesu reči prvog Barseloninog čoveka Đosepa Bertomeua, koji u razgovoru za Njujork Tajms nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje da li će Brazilac otići ili ne?

"Znate da je Nejmar jedan od naših najvažnijih igrača, zato ne želimo da ga izgubimo. Želimo da nastsavi da igra za nas, ima još četiri godine ugovora. Ali, znate i da on može sam da odluči da li će da ide, ako želi da ide", kratko je poručio Bertomeu. 

Sve više ključa...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar