Video - Navijači Sparte: Kosovo! Delije: Srbija!

Fudbaleri Crvene zvezde i Sparte počeli su utakmicu uz pesmu sa severa koreografiju koja je pokrila čitavu severnu tribinu stadiona “Rajko Mitić”.

Fudbal 28.07.2017 | 12:15
Video - Navijači Sparte: Kosovo! Delije: Srbija!
Tri boje srpske zastave i motiv Kosova i Metohije pokrili su sever, a stadionom se orila melodija pesme “Oj Kosovo, Kosovo”.

Tome je sredinom prvog poluvremena dodato i sada već prepoznatljivo “UEFA mafija, Kosovo je Srbija” kada Zvezda igra evropske mečeve.

U jednom trenutku je istaknut i transparent, "Kosmet je srpski i ničiji više, u Ustavu piše i ne sme da se briše", crveno-belima se u naizmeničnom skandiranju "Kosovo-Srbija" u poluvremenu pridružila i grupa od dvestotinak navijača gostiju. 

Navijači Sparte su i inače poznati po tome da ne priznaju nezavisnost južne srpske pokrajine. 

Klub iz Ljutice Bogdana je do sada više puta ispaštao i plaćao kazne zbog navijanja, ali Delije nastavljaju svoju borbu sa Evropskom kućom fudbala. 

Prošli put je Zvezda platila kaznu zbog vređanja LGBT populacije tokom meča sa Florijanom, pa je sever na revanšu protiv Irtiša bio prazan. Pristalice crveno-belih su tada napravile presedan i preselile se na jug. 

Možda ovog puta UEFA progleda kroz prste Zvezdi, ali je izvesno da neće Partizanu zbog incidenata na utakmici sa Olimpijakosom. "Grobari" su flašama gađali igrače iz Pireja, a pod nogama Marka Marina je pukla i petarda prilikom izvođenja kornera.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar