Ismir Jusko spremio ostavku

Ismir Jusko navodno je kovertirao ostavku na mjesto ministra komunikacija i prometa BiH. Ova informacija danas se proširila među prisutnim novinarima i poslanicima na sjednici Predstavničkog doma PS BiH.

Bosna i Hercegovina 26.07.2017 | 17:15
Ismir Jusko spremio ostavku
Nezvanično, ministar koji dolazi iz SBB-Fahrudina Radončića ostavku će podnijeti u slučaju da Izvještaj o radu Savjeta ministara BiH za 2016. godinu "padne" na Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Budući da će ovaj izvještaj, ako je suditi po tome kako se o njemu glasalo po komisijama, podržati samo SDA, HDZ BiH i Savez za promjene, a da će protiv glasati sve stranke opozicije kojima se priključio i Klub SBB-Fahrudin Radončić, ostavka ministra Juske je samo pitanje trenutka. On sam se navodno sprema nakon podnošenja ostavke uzeti bolovanje.

Prema takvom scenariju, ministarstvom bi za to vrijeme upravljao njegov zamjenik Saša Dalipagić iz HDZ BiH, zajedno sa Igorom Pejićem, sekretarom ovog ministarstva koji nikad nije dopustio reći da dolazi iz iste stranke.

To bi tako trajalo sve dok se ne razjasni situacija oko eventualnog opoziva Savjeta ministara BiH koje bi poslanici mogli zatražiti ako Izvještaj o radu izvršne vlasti ne bude usvojen, ali i nakon eventualnog izglasavanja nepovjerenja budući da je nejasno koje bi stranke činile novu većinu i bi li se iko uhvatio sastavljanja takve većine nešto više od godinu i po dana pred nove opšte izbore. Eventualnu ostavku ministra morao bi prihvatiti i Parlament BiH.

(Faktor)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Odlicno

26.07.2017 15:21

Neka razj.bu ovaj savjet ministara. I neka triumvirat Dodik, Izetbegovic, Covic, sastavi novi. I tako neka bude do izbora 2018-te. I tad ce im sve trojici konacno doci kraj.

ODGOVORITE
Name

Re Odlicno,

26.07.2017 16:06

ukoliko bi Ismir ?imao ono sto muski imaju,sto mu je poznato sve izneti ,da vidimo sa kakvom btandom drzavnom zivimo ,cije smo sluge,ko nas dere "i ko nas ucenjuje" do kada gospodo,dosta je ustavote se.

Name

Zozon

26.07.2017 15:47

Tako je kada se djeca igraju politike . Cuj Mektic ministar ... kakav ministar , takav SM ,komican .. Grohotom se smijem , grohotom ...

ODGOVORITE
Name

Perica

26.07.2017 18:03

Ovo je stendap komedija a ne SM, ovaj na vreme napušta brod koji tone!

Name

Treci

26.07.2017 15:51

Naravno da treba podnijeti ostavku, svaki konkurs mu nastiman, prolaze samo ljudi koji se znaju.

ODGOVORITE
Name

Dragan

26.07.2017 15:52

Zanima me šta to SZP ima da podrži, odnosno koja su to dostignuća Savjeta ministara? Kao što Željka nesposobno vodi vladu bez rezultata i ideja, tako stoje i stvari sa Savjetom - ljuštura bez forme i suštine.

ODGOVORITE
Name

MMMMMMM

26.07.2017 15:54

TROJKA MORA U ZATVOR DEFINITIVNO

ODGOVORITE
Name

рибар

26.07.2017 16:09

Какве везе има Јускова оставка? Савјет министара је свакако већ мјесецима у техничком мандату и биће најмање пола године после избора. Чак сам више склон мишљењу да ће бити у техничком мандату сљедећих пет година, исто као и влада Федерације.

ODGOVORITE
Name

Sara

26.07.2017 18:05

Igramo se razlaza a ovi iz szp napali na Špiru, on im je glavni problem! Koga oni budalama prave?

ODGOVORITE