Video - Tavamba: Bio je penal!

Napadač Partizana Leandre Tavamba smatra da je sudija oštetio Partizan za jedanaesterac u meču sa Olimpijakosom u utorak uveče.  Tavamba kritikuje suđenje: Bio je penal! Kamerunski napadač postigao svoj treći gol ove sezone, ali ističe da bi bio srećniji da nije bio precizan, a da je Partizan pobedio. Smatra i da je bio jedanaesterac za njegov tim.

Fudbal 26.07.2017 | 16:15
Video - Tavamba: Bio je penal!
Partizan je poražen 3:1, a sporni momenat dogodio se sredinom drugog poluvremena na 2:1, kada je Brazilac Leonardo pao u kaznenom prostoru posle duplog pasa sa saigračem.

 
"Mislim da je bio. Videćemo snimak, ali bilo je tačno ispred mene. Ne znam zašto nije svirao, kao da je bio protiv nas u drugom poluvremenu", rekao je Tavamba posle utakmice.

Kamerunac je bio jedini strelac crno-belih u Humskoj, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Važno je da postižem golove, nadam se da pomoći timu sa pobeđuje. Sad nije bilo tako, a nadam se da će u buduće biti. Vidimo svoju šansu da prođemo Olimpijakos. Imali smo šansu da preokrenemo, ali sudija kao da je bio protiv nas, da nije svirao neke faulove... Golove smo primili posle grešaka usled pada koncentracije, nismo bili loši, ali moramo u revanšu biti još bolji", dodaje Tavamba.



Partizan za sedam dana na revanš u Pirej nosi poraz iz Humske rezultatom 1:3 (1:1).

To je epilog današnjih beogradskih 90 minuta trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. U meču u kome je viđen veliki broj šansi i visok tempo bolje se snašao iskusniji rival koji je godinama unazad bio učesnik grupne faze najelitnijeg evropskog takmičenja.

Jedini gol za crno-bele postigao je Leandre Tavamba.

"Imali smo šansu da se vratimo. Drugo poluvreme je bilo teško, imali smo situaciju da sudija nije svirao neke faulove, i primili smo greške nakon pada koncentracije. Imali smo prilike, nismo bili tako loši i moramo u revanšu da odigramo još bolje", kazao je Kamerunac i dodao da misli da je sudija trebalo da pokaže na jedanaesterac nakon faula nad Leonardom.

"Penal? Da, mislim da je bio. Videćemo snimak, ali bilo je tačno ispred mene. Ne znam zašto nije svirao, kao da je bio protiv nas u drugom poluvremenu".

Ima li šanse Partizan da prođe uprkos ovom porazu?

"Možemo dalje! Imali smo i danas šanse, ali moramo biti koncentrisaniji", rekao je optimistični Kamerunac koji je rekao da bi on odabrao da su pobedili, a da on nije postigao pogodak.

Golman Partizana Filip Kljajić poručuje da tim nije ispoštovao ideju Miroslava Đukića da u drugo poluvreme uđu daleko strpljivije i polako čekaju svoje šanse.

"Taman smo uspeli da izjednačimo i izašli smo sa planom u drugom poluvremenu da ne žurimo, da strpljivo gradimo akcije, ali desilo se da smo primili taj gol i pali smo posle toga. Malo smo srljali više nego što je trebalo, ali moramo se okrenuti sledećem meču", rekao je Kljajić.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar