BiH gubi 120 miliona maraka

Zbog 2 člana u Pravilniku o primeni Zakona o PDV-a, privrednici iz BiH ne mogu da ostvare povrat PDV-a iz 11 zemalja EU.

Bosna i Hercegovina 26.07.2017 | 12:00
BiH gubi 120 miliona maraka
BiH godišnje gubi oko 120 miliona KM zbog toga što Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH nikako da promeni sporne članove iz Pravilnika o primeni Zakona o porezu na dodatu vrednost, kazao je Mladen Pandurević, direktor Udruženja poslodavaca Federacije BiH.

Iz UIOBiH, potvrdili su kako je UIO još pre više od godinu i po napravio izmene i dopune Pravilnika, ali kako one nikako da dođu na dnevni red Upravnog odbora.

''Ovde su na gubitku i narod BiH i sama država. Od momenta uvođenja PDV nikako da se reše ovi problemi, a radi se o podzakonskom aktu koji usvaja UO UIO i o tome da je potrebno promeniti samo dva člana. Najgore je to što među onima koje traže reciprocitet su i dve zemlje koje su najveći vanjskotrgovinski partneri - Hrvatska i Slovenija, te još tri zemlje koje su značajni partneri, a to su Italija, Mađarska i Švicarska, koja nije u EU, ali je u tom sistemu'', kazao je Pandurević, piše ''Oslobođenje''.

Dodaje da se od tog novca završiti jedna trećina autoputa, te da je sada sve do političke odluke.

U tu svrhu izrađena je informatička aplikacija i izvršena obuka službenika.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

U Ime Naroda

26.07.2017 19:12

Spaliti leglo kriminala do temelja!!

ODGOVORITE
Name

Dil

27.07.2017 08:27

UIO = MAFIJA