Aleksisov zaokret ka Mančesteru - zbog Pepa!

Pari Sen Žermen bi mogao da izvisi za Čileanca!

Fudbal 27.07.2017 | 11:00
Aleksisov zaokret ka Mančesteru - zbog Pepa!
Tema budućnosti Aleksisa Sančeza drma temelje letnje transfer pijace na Ostrvu! Juče je bilo gotovo izvesno da će preći u Pari Sen Žermen, danas je Arsen Venger pokušao da se brani kod navijača izjavom da Aleksis ne ide nigde, da bi onda pričao i zašto bi trebalo da ode (?!), a danas se stvar promenila iz korena - Čileanac izgleda hoće samo kod Pepa Gvardiole!

Ovakve tvrdnje izneo je renomirani britanski list Independent, koji se retko izleće sa takvim informacijama, ako nisu proverene.

Aleksis je, navodi se, spreman čak i da smanji svoje ekstremno visoke platne zahteve, samo kako bi se transfer u Mančester Siti završio što pre. Podsetimo, Pari Sen Žermen jeAleksisu ponudio nedeljna primanja od 306.000 evra, što se njegovim agentima svidelo, iako je sam od Arsenala tražio čak 335.000 evropskih novčanica. Zbog Sitija, odnosno ponovne saradnje s Pepom Gvardiolom, spreman je da ode na oko 275.000 evra!

To, praktično, znači da je sve samo pitanje dogovora Mančester Sitija i Arsenala. Odnosno, da li Arsenal (ponovo) želi da proda svog (najboljeg) igrača direktnoj konkurenciji. Baš kao što su to uradili s Samirom Nasrijem, Gaelom Klišijem, Emanuelom Adebajorom, Koloom Tureom... U Arsenalu su svesni da je ovo trenutno poslednja šansa da Aleksis bude prodat tako da klub zaradi ozbiljan novac. Jer, Sančez ima još 11 meseci ugovora sa Arsenalom i mada se zvanično nije izjasnio po pitanju da li bi da produži saradnju sa klubom ili ne, jasno je da mu se ipak odlazi sa Emirejtsa.

Mada je Arsenal prvobitno tražio oko 70.000.000 evra, realnije je da to bude oko 50.000.000 evropskih novčanica, baš zbog toga što Aleksisov ugovor ističe. 

Ni Pep Gvardiola ne krije da bi voleo da obnovi saradnju sa Aleksisom, zbog čega je već počeo sa raščišćavanjem sastava. A sada kada je rešeno pitanje levog beka dolaskomBenžamina Mendija, Siti može maksimalno da se posveti Aleksisovoj kupovini. 

Ali, pita se i PSŽ! Koji sigurno neće tako lako odustati od Čileanca. I ima apsolutnu finansijsku moć da parira Sitiju, pa čak ponudi još jači, mega-ugovor. 

Biće zanimljivo...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar