E, to vam se zove - njemačka filozofija!

Skupa pojačanja - samo znak slabosti! U Bajernu razmišljaju drugačije.

Fudbal 26.07.2017 | 21:00
E, to vam se zove - njemačka filozofija!
Milan je u subotu ponizio u prijateljskom susretu u Pekingu (4:0), ali Nemci nisu nacija koja će, nalik nama na brdovitom Balkanu, brzo pasti u očaj. Kao što neće ni brzo otići u euforiju. Tamo se situacija uvek sagledava iz više uglova, pa je taj debakl protiv Rosonera iskorišćen da se pokrene debata o tome da li je Bajernu baš toliko potreban novac da mora da ide na te turneje po Dalekom istoku. Igračima sigurno ne prijaju. Ali Nemci su to. O svemu razmišljaju. Posebno kad se - troši.

Predsednik Bajerna Uli Henes svestan je da naporna turneja troši igrači, ali i da puni klupsku kasu. Taj poraz mu je razumljiv. Nisu mu razumljive neke druge pojave. Recimo, ponašanje drugih klubova na fudbalskom tržištu.

"Nikada mi nije bilo jasno zašto se po nekim medijima tumači da je klub dobro radio u prelazom roku ako je potrošio ogroman novac na pojačanja. Ne, za mene je to znak slabosti. Znači da sam bio prinuđen da mnogo toga ispravim. Uostalom, najskuplji igrači nisu uvek oni najbolji. Zato mi i tražimo naš put kroz ovaj bazen sa ajkulama", jasan jeHenes u razgovoru sa nemačkim novinarima.

A koliko u Minhenu misle da sve znaju - možda i znaju? - najbolje oslikava Henesov odgovor na pitanje kad će Bajern imenovati novog sportskog direktora?

"Mislim u naredenih šest nedelja. Negde u septembru".  

Dakle, kad se završi prelazni rok.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar