Gazda Pikenbauer! Slomio Nejmara i pobedio Arape!

Ključni čovek Barselone!

Fudbal 26.07.2017 | 20:00
Gazda Pikenbauer! Slomio Nejmara i pobedio Arape!
Ide-ostaje, ide-ostaje, ide-ostaje... I tako nekoliko puta dnevno prethodnih dana. Nejmarje bio tema broj jedan u svetu fudbala. Njegov status u Barseloni i mogući transfer vredan 222.000.000 evra u Pari Sen Žermen su izazvali opštu paniku u Kataloniji, euforiju u Francuskoj i znatiželju u ostatku sveta.

PSŽ je čekao kao zapeta puška da aktivira Nejmarovu otkupnu klauzulu. Pregovarali su saNejmarovim ocem, namamili ga gomilom novca i napravili pritisak na igrača. Nejmar je odjednom na stolu imao duplo bolji ugovor, obećan status prve zvezde tima i neke privilegije koje nema u Barseloni.

Brazilac se danima lomio, otac i PSŽ su vršili pritisak, Barselonina uprava se baš i nije proslavila sposobnošću u pregovorima i samo je mogla da ubrza odlazak brazilskog asa... A onda je svlačionica zauzela jedinstven stav i opet se videlo da su prave gazde u klubu Mesi, Pike i kompanija. Saigrači su ubedili Nejmara da ostane, da bi se bilo krunisano trijumfalnom objavom Đerara Pikea na Tviteru.

Pikeova fotografija sa Nejmarom uz potpis „Ostaje“ je izazvala oduševljenje kod navijača Barselone i svih onih koji su želeli da se transfer u PSŽ ne desi. U Parizu je verovatno izazvala gnev i ljutnju. PSŽ je opet izgubio bitku sa Barselonom koja ga godinama maltertira u Ligi šampiona. Dva kluba su iz godine u godinu u sve gorim odnosima...

Nije čudo što je baš Pike objavio svetu da Nejmar ostaje. Pike je „predsednik“ među igračima. On ne krije da će jednog dana biti predsednik kluba i ne libi se da sada kao igrač obavlja poslove koje izlaze iz okvira delovanja jednog prvotimca. Pike je taj koji vodi ratove s Madridom i odgovara na napade iz Kastilje. Pike je taj koji je svojim ličnim vezama doveo generalnog sponzora Rakuten. A najnovije informacije kažu da je Pike taj čovek koji je uspeo da prelomi Nejmara i ubedi ga da ostane. Tako da nije čudo što je baš Pike na društvenim mrežama najavio kraj sage. Naravno, pod uslovom da je sve ovo zaista završeno i da je PSŽ pretrpeo konačan poraz...

Dok se Nejmar lično ne oglasi i ne potvrdi da ostaje u Barseloni, ništa nije sigurno. AliPike je makar u javnosti preokrenuo celu situaciju u Barseloninu korist. Uostalom, saigrači su njegovu objavu dočekali kao da je reč o zvaničnom saopštenju kluba pa su neki poput Rakitića čestitali Nejmaru na ostanku. 

Potom je na društvenim mrežama izašla još jedna fotografija. Objavio ju je HirošiMikitani, gazda Rakutena, Barseloninog generalnog sponzora. Mikitani je na fotografiji sa Pikeom i Nejmarom. Tačnije, Brazilac je u fokusu, dok Mikitami i Pike stoje sa strane sa podignutim palčevima. To su mnogi protumačili kao poruku da je sve dogovoreno i daNejmar ostaje.

Inače, Mikitani i njegov Rakuten su preuzeli generalno sponzorstvo od Katar Ervejza što je prilično razljutilo bogate Arape koji su do tada bili veoma izdašni prema Barseloni.Pike je ubedio klupsku upravu da promeni sponzora i doveo je svog prijatelja umesto kompanije u vlasništvu kraljevske porodice Katara, koja gazduje i u PSŽ-u.

Ako je verovati španskim medijima, Pike je opet pobedio prebogate Arape iz Katara. On je taj koji je imao ključnu ulogu u ubeđivanju Nejmara. Nije ni čudo što ga sve češće oslovljavaju sa predsednik Pikenbauer...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar