Željo otpustio Petrovića, Adžem novi trener!

"Plavi" sa "Grbavice" novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine otvoriće sa novim stručnjakom na klupi.

Fudbal 23.07.2017 | 15:45
Željo otpustio Petrovića, Adžem novi trener!
Uprava "plavih" je bila nezadovoljna rezultatima u Premijer ligi BiH prošle sezone, a sve je kulminiralo ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu Evrope i trofejni stručnjak je dobio otkaz javljaju sarajevski mediji.

Petrović je u Željezničar stigao u avgustu prošle godine, kako bi na "Grbavicu" vratio titulu, ali mu je trofej izmakao u posljednja dva kola. Prije Željezničara u BiH je vodio bijeljinski Radnik, sa kojim je osvojio Kup BiH i Kup RS.

"Nakon završetka prošle sezone i okončanja takmičenja u Ligi Evrope, Upravni odbor je razmatrao urađeno tokom pripremnog perioda kao i planove i ciljeve za takmičarsku 2017/2018. godinu. Nakon što je poslije gubitka titule odlučeno da se nastavi saradnja sa Slavkom Petrovićem očekivalo se da se uočeni nedostaci isprave, te da ekipa zaigra onako kako se od nje očekuje. Međutim, nakon nastupa u Ligi Evrope evidentno je da se stagnacija nastavila, te da poboljšanja u igri gotovo i nema. Zbog toga jednoglasno je odlučeno da se sa dosadašnjim šefom stručnog štaba prekida saradnja", navodi se usaopštenju sarajevskog kluba.

Uprava Željezničara ekspresno je reagovala i za Petrovićevog nasljednika odabrala Admira Adžema. Riječ je o 44-godišnjem stručnjaku koji je 2014. godine već obavljao funkciju šefa stručnog štaba Sarajlija, a do sada je radio sa juniorima Želje, koji su prošle godine osvojili šampionsku titulu u Premijer ligi BiH.

"Upravni odbor je ne trenersku poziciju imenovao Admira Adžema, dosadašnjeg trenera juniorske ekipe Željezničara, koja je protekle sezone osvojila šampionsku titulu. Upravni odbor smatra da su Adžemovi rezultati koje je u posljednje vrijeme postizao sa juniorskom selekcijom pokazatelj da se radi o perspektivnom mladom stručnjaku koji poznaje svaki segment Kluba, ali i pritisak koji rad u Klubu nosi s obzirom da je i sam prošao Omladinsku školu i dugo vremena bio prvotimac u seniorskoj konkurenciji", prenosi klupski sajt Željezničara.

Željezničar u ponedjeljak igra utakmicu prvog kola nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv GOŠK-a na "Grbavici", a u duelu sa ekipom iz Gabele debitovaće novi-stari trener.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar