Nejmar dao dva gola Juveu, Totenhem bolji od PSŽ!

Prethodne noći na severnoameričkom kontintentu odigrane su dve prijateljske utakmice u okviru Internacionalnog kupa Šampiona.  Nejmar se igrao s novom odbranom Juventusa! Barselona porazila Staru damu (2:1) na startu Internacionalnog kupa šampiona.  Totenhem razbio PSŽ, pamtiće se bomba Eriksena sa 35 metara! Ono što je Trap radio odavno nije viđeno. . .  Nemački golman za samo 45 minuta na terenu uspeo da se obruka kao niko u skorije vreme. . .

Fudbal 23.07.2017 | 14:00
Nejmar dao dva gola Juveu, Totenhem bolji od PSŽ!
Barselona je sa 2:1 savladala Juventus, dok je u drugom meču Totenhem sa 4:2 bio bolji od Pari Sen Žermena.

Prema medijima u svetu, Nejmar nalazi se na izlaznim vratima katalonskog kluba, što se i nije moglo videti u meču sa šampionom Italije.

Brazilac je bio dvostruki strelac, a zanimljivo da je oba postigao u razmaku od 11 minuta – u 15. i 26. minutu.

Obojica trenera, Valverde i Alegri, dosta su menjali na utakmici pa je šansu dobilo čak 44 fudbalera. Juve je do kraja utakmice uspeo da postigne gol, pošto je u 63. minutu strelac bio Kjelini.



Pobeda koja ne mora ništa da znači. Tako se može okarakterisati prva pripremna utakmica Barselone u kojoj je katalonski gigant sa novim trenerom Ernesteom Valverdeom na čelu porazio Juventus sa 2:1 u meču prvog kola Internacionalnog kupa šampiona.

Prepuni stadion u Nju Džerziju (82.000 gledalaca) imao je privilegiju noćas da uživa u zanimljivom fudbalskom plesu, a za pravi mali šou pobrinuo se Nejmar. Brazilac, koji je proteklih dana u centru zbivanja zbog navodnih pregovora sa Pari Sen Žermenom, urnisao je sinoć novu odbranu Juventusa i pokazao Staroj dami da će bez Lea Bonućija to vrlo teško ići.

Zvezda Barselone bila je inspirisana, verovatno i željna da dokaže gazdama Katalonaca da moraju da se potrude kako bi ga zadržali ovog leta. Tek, plesao je Nejmar po terenu i uz Mesija, Inijestu i ostale majstore iz Katalonije potpuno pregazio izmešani tim šampiona Italije. Posebno je prelep bio drugi gol, kada je na majstorski način Brazilac "izlomio kičme" Benatiji, Barzaljiji i Asamoi i pored nemoćnog Bufona, smestio loptu u mrežu za 2:0.   

Barsa je bila bolja u prvom poluvremenu, debitovao je i novajlija iz BenfikeNelson Semedo, a da Katalonci izdominiraju na terenu pomoglo im je, ruku na srce, i to što je Maks Alegri od početka izveo kombinovani tim, sastavljen uglavnom od rezervista iz prošle sezone. Na pauzi trener Barselone je izmenjao skoro celu startnu postavu, dok je kormilar Juventusa postepeno ubacivao igrače u drugom delu, pa smo tako na terenu videli i novajlije De Šilja i Daglasa Kostu.

Ulazak Brazilca, kao i nastup njegovih zemljaka iz Južne Amerike - Iguaina, Dibale iKvadrada, koji su počeli da treniraju svega 24 časa ranije, osetio se itekako u igri Stare dame, a posle majstorskog kornera Dibale u 63. minutu Kjelini je glavom smanjio na 2:1. To je, ipak, bilo sve od Stare dame na ovom meču, ali dovoljno za početak.

Barsa je u finišu mogla i do ubedljivije pobede, ali su solidne prilike propustili Denis iLuis Suarez, kao i Serhi Roberto. Posle nekoliko dana pauze Katalonce u petak ujutru (od 01.30) očekuje okršaj sa Mančester Junajtedom, dok Juventus istoga dana (od 02.30) igra meč drugog kola sa francuskim Pari Sen Žermenom.  

JUVENTUS - BARSELONA 1:2 (0:2)
/Kjelini 63 - Nejmar 15, 26/

JUVENTUS: Bufon (od 46. Ščensni) - Lihtštajner (od 46. De Šiljo), Benatija (od 69. Mandragora), Barzalji (od 46. Kjelini), Asamoa (od 60. Aleks Sandro) - Kedira (od 46. Rinkon), Markizio (od 46. Pjanić) - Sturaro (od 59. Daglas Kosta), Lemina (od 59. Dibala), Bentankur (od 60. Kvadrado) - Mandžukić (od 60. Iguain).

BARSELONA: Silesen (od 46. Ortola) - Aleiš Vidal (od 46. Semedo), Pike (od 46. Marlon), Maskerano (od 46. Umtiti), Dinj (od 46. Alba) - Samper (od 46. Buskets), Rakitić (od 46. Alenja), Inijesta (od 46. Roberto) - Mesi (od 46. Arda Turan), Alkaser (od 46. Luis Suarez), Nejmar (od 46. Denis Suarez).

U drugom meču, sastali su Pari Sen Žermen i Totenhem, gde je viđen prelep gol Kristijana Eriksena.

Klub iz Londona slavio je ubedljivo sa 4:2, iako su Parižan stigli prvi do vođstva, pošto je u 7. minutu strelac bio je Edinson Kavani. Odgovor izabranika Maurija Poćetina usledio je nedugo nakon toga.

Pet minuta kasnije sa nekih 30 metara, Danac je poslao projketil, a golman Trap nije imao nikakve šanse.

Do poluvremena viđen je po gol u obe mreže, da bi u nastavku utakmice klub iz Londonda postigao još dva gola i tako došao do pobede od 4:2.



Ako se po jutru dan poznaje, a znamo da vrlo često to ume da bude pravilo, onda navijači Totenhema mogu s velikim optimizmom da čekaju predstojeću sezonu! Prvi trijumf na pripremama protiv malo poznatog tima iz Hong Konga (4:1) verovatno ih nije previše uzbudio, ali zato ovo noćas protiv Pari Sen Žermena... Obećava, nema šta.

Pevci su razbili ekipu Unaja Emerija sa 4:2, uz prelepe pogotkeKristijana Eriksena - skoro nismo imali prilike da vidimo takvu bombu - i Tobija Aldervajrelda - nešto manje atraktivan - odnosno neviđene gluposti koje je za samo 45 minuta na terenu napravio Kevin Trap.

Koliko god da Nemac nije mogao apsolutno ništa da uradi dok ga je primao sa blizu 35 metara od Erksena, samo nekoliko trenutaka kasnije imao je sve vreme ovog sveta i mogao da bira rešenja, a on je uspeo da prilikom ispucavanja napuca Erika Dajera i zabije sebi loptu u mrežu. I kao da mu to nije bilo dovoljno. U 46. minutu izleteo je bespotrebno izvan šesnaesterca, dirao loptu rukom, a onda i srušio Harija Kejna. Potez ne za jedan, nego za dva crvena kartona.

Tako užasnu partiju nekog golmana na ovom nivou fudbala zaista odavno nismo imali prilike da vidimo... Do kraja utakmice Totenhem je pomenutim projektilomAldervejrelda i onda golom Kejna iz penala rešio pitanje pobednika. 

TOTENHEM - PARI SEN ŽERMEN 4:2
/Eriksen 11, Dajer 18, Aldervajreld 82, Kejn 88pen - Kavani 6, Pastore 36/  

Totenhem: Loris, Voker-Piters, Karter-Vikers, Fertongen, Dejvis, Dajer, Dembele, Onoma, Eriksen, N'Kudu, Jansen. Igrali su još: Vorm, Vanjama, Aldervajreld, Tripije, Oukli-But, Kejn, Vimer, Ali, Vinks.

Pari Sen Žermen: Trap, Dani Alves, Markinjos, Kimpembe, Kurzava, Mota, Rabio, Guedeš, Lo Selso, Pastore, Kavani. Igrali su još: Matuidi, Hese, Areola, Nkunku, Di Marija, Juri. 

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar