Prijava i protiv Adnana Terzića

Pripadnici SIPE podnijeli su Tužilaštvu BiH izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv pet lica zbog organizovane prevare i izvlačenja novaca iz Bobar banke, saznaje BN u izvorima bliskim bezbjednosnim strukturama. Prema istom izvoru, među tim licima je i bivši predsjedavajući Savjeta ministara BiH Adnan Terzić, koji se nalazi na dirketorskoj fotelji  "Autoceste" Federacije BiH. Terzić se, prema tim izvorima, tereti se da je sa bivšim direktorom filijale Bobar banke u Tuzli Marjankom Divkovićem oštetio Bobar banku za dva miliona maraka.

Bosna i Hercegovina 21.07.2017 | 14:21
Prijava i protiv Adnana Terzića
Terzić se, prema tom izvoru, tereti da je sa bivšim direktorom filijale Bobar banke u Tuzli Marjankom Divkovićem, osmislio prevaru i organizovao grupu koja je oštetila Bobar banku za dva miliona KM.

Terzić, Divković i ostali osumnjičeni, prema informacijama BN-a, doveli su u zabludu Kreditni odbor Bobar banke davanjem lažnih podataka i nenaplativog obezbjeđenja za kredit od dva miliona maraka, koji je Bobar banka dala preduzeću US telcom iz Ključa, a kao garancija založeno je tuđe zemljište preduzeća „Grupeks“ koje je lažno falsifikovanim papirima prikazano kao zemljište US telcoma.

Sredstva u visini od dva miliona miliona maraka su transferisana na račune firmi „Grupeks“ iz Velike Kladuše i Građevinskog preduzeća „Put“ iz Sarajeva.

Nakon realizacije kredita u preduzeću US telcom otvoren je stečaj, a Bobar banka oštećena je za dva miliona, koji ne mogu da naplate, jer je preduzeće ugašeno.

Sud BiH je ranije podigao optužicu protiv 16 osoba u slučaju Bobar banke, među kojima su i bivša direktorica Agencije za bankarstvo RS Slavica Injac i direktorica IRB-a Snežanu Vujnić.

(BN)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Tag

21.07.2017 12:29

Dakle, jos jedino niko od funkcionera Demokratske fronte i Saveza za promjene nije optuzen za organizovani kriminal, a iz svih ostalih jacih partija jesu.

ODGOVORITE
Name

Hm

21.07.2017 12:38

Tar Sbb nije najavio cunami borbe protiv korupcije? Sad da vidimo hoce li smijeniti ovog bandita.

ODGOVORITE
Name

Novomatic - Bobar Banka - UNIBROS STEEL i nezaobilazni Milorad Dodik

21.07.2017 12:49

Novomatic,Dodik i Vladimir Delić( UNIBROS STEEL) su registrovali dva fantoma za pranje novca: NOVO RS doo i RSA GAMING Doo,fantomi su registrirani na Osnovnom Sudu u Banjaluci kod sudije MONIKE KOVAČEVIĆ i bez glavnih podataka o osnivačima. Ova dva fantoma za pranje novca NOVO RS doo i RSA GAMING Doo su imali račune kod Bobar Banke i na te račune polagali prljav novac kao promet a ustvari to je lažni promet. Kad se nagomila novca na računu RSA GAMING Doo onda NOVO RS doo taj novac izvlači raznoraznim fiktivnim ugovorima,fiktivninm zakupima i podzakupima i raznoraznim fiktivnim potražnjima i u potpunosti isprazni račun RS

ODGOVORITE
Name

Preko NOVO RS doo u regularne tokove

21.07.2017 14:14

NOVO RS doo se bavi iznajmljivanjem i prodajom Novomaticovi aparata za Igre na sreću i kao takava plaća državi minimum. NOVO RS doo iznajmljuje aparate RSA GAMINGU doo i računa RSA GAMINGa doo povlači sve pare tako da je RSA GAMING Doo gubitas koji jedva preživljava. Sav prljavi novac koji se položi u vidu lažnog prometa na račun RSA GAMING Doo povlači NOVO RS doo fiktivnim potraživanjima i novac vraća njegovom narko vlasniku kao regularan novac. U sve ovo je uključen i Dodik i dobija procenat od pranja novca. Zato ova dva fantoma niko ne kontriliše i SIPA ne smije da se pozabavi ovim slučajem,izgleda da je Dodik jači od sipe ili sipa radi za Dodika...

Name

Lola

22.07.2017 22:05

E svako siljeze se oparilo,pa bub derektot,kad ga gledas reko bi ljeba nije vidio zgoljo,abon se osusio od lopovluks ili rak boluje pa se polako susi.Dao bog svims vam takvu sudbinu...Gori ste od ratnih zlocinaca,posebna vrsta ratnog olosa.

Name

Sipa radi za Dodika

23.07.2017 09:50

Ostavio je Goran Zubac svoj kadar u SIPI da štiti Dodika i sve prijave protiv njega baca u đubre...sipa nije sposobna da uradi ista osim da raskrinka kriminalne grupe koje zbog gladi kradu jabuke... kakva sipa i pranje novca...to je za SIPU atomska fizika...oni znaju ako je neko silovao babu i kozu pa kozu ubio KOLIKO će ga zadržati u pritvoru... nepismeni ljudi...jedino za šta su krivi to je što su živi.....

Name

OO5

21.07.2017 13:09

Samo hapsite bandu lopovsku! Kradu drzavu i narod. Sram vas bilo!

ODGOVORITE
Name

Re

21.07.2017 14:12

Nema od toga nista! Tresla se gora..

Name

Nije nego

21.07.2017 13:10

Banditi su svi u sprezi. Njima nije bitan narod, bitan im je samo lopovluk. Tzv. političari samo razmišljaju o tome kako da prevare, otmu, ukradu. Prikazuju se kao borci za svoj narod a pljačkaju ga u spezi sa istim takvim iz drugog naroda već 25 godina. Narod je definitivno jadan, bijedan, bez imalo dostojanstva i retardiran.

ODGOVORITE
Name

vss

21.07.2017 14:13

Sve tacno.

Name

svi su

21.07.2017 14:05

Svi su oni krali iz te banke, samo polako.

ODGOVORITE
Name

nnn

21.07.2017 15:17

Predsjednice Milorade molim Vas odcijepite nas od federacije i proglasite se za doživotnog Predsjednika Republike Srpske! Narod Srpske će uvijek glasati za Vas.

ODGOVORITE
Name

Xx za nnn

21.07.2017 22:16

Jak ti je humor

Name

zora

21.07.2017 17:01

I ovo je cirkus i predstava za narod kao i sve do sada.

ODGOVORITE
Name

SB

21.07.2017 17:38

Ako je boga i pravde kad-tad ce se doci i do prave istine o rušenju ove ,a i drugih kompanija -banaka .Mnogo prijava ce jos bit tu,tek slavuji pocinju pjevat .

ODGOVORITE