Za zgradu suda 300.000 evra

U Sarajevu je danas potpisan Memorandum o razumijevanju za izgradnju nove zgrade Odjeljenja Opštinskog suda u Visokom smještenog u Olovu, u vrijednosti od 300. 000 evra, saopšteno je iz Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH.

Bosna i Hercegovina 19.07.2017 | 20:11
Za zgradu suda 300.000 evra
Memorandum o izgradnji nove zgrade Odjeljenja, ukupne površine 553,58 metara kvadratnih, potpisan je između Ambasade Norveške u BiH, VSTS BiH, Ministarstva za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona, Opštinskog suda u Visokom i opštine Visoko.

Objekat u Olovu koji se trenutno koristi za potrebe Opštinskog suda u Visokom najlošiji je objekat u BiH u koji, od izgradnje, nisu investirana znatnija sredstva.

Vlada Norveške je u proteklom periodu investirala znatna sredstva posredstvom više projekata usmerenih na unapređenje rada sudova i tužilaštava.

Ta podrška je nastavljena i u okviru projekta unapređenja efikasnosti koji, osim modernizacije zgrada pravosudnih institucija, obuhvata i druge segmente, prije svega unapređenje upravljanja pravosuđem, kako sa nivoa VSTS BiH, tako i sa nivoa rukovodilaca pravosudnim institucijama.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

M

19.07.2017 18:53

Jos jedna u nizu pozitivnih vijesti iz Olova. Veliki posao je napravio trenutni nacelnik. Pravi pokazatelj koliko je progres a i nazadak ovisan od vlasti.

ODGOVORITE
Name

Ma ljudi

19.07.2017 19:05

Pravite veliki zatvor kakav sud samo zatvor

ODGOVORITE