Želi da provede starost u Indiji

Prije više od dvije decenije Sinan Sakić se u Indiji upoznao sa Sai babom, najpoznatijim guruom u toj zemlji, piše "Express Magazin". Toliko je bio oduševljen njihovim načinom života, budizmom, pogledima na život. . . Znao je da to neće biti njegov posljednji boravak u toj zemlji. . .

Srbija 18.07.2017 | 16:05
Želi da provede starost u Indiji
Brzo poslije toga popularni folk pjevač je u toj zemlji kupio kuću. Tačnije, nekretnina na njegovo ime upisana je u Bengaloru, jednom indijskom gradiću. Koristili su ga svaki put kada su u toj zemlji, dok su turistima iznajmljivali drugi sprat kuće.

Tačnije, Sinanova kćerka koja je u toj zemlji završila studije menadžmenta nedugo nakon školovanja odlučila se vratiti u Srbiju. Sinan i njegova supruga Sabina nisu uspjeli ubijediti kćerku da tamo nastavi sa životom.

Kada su shvatili da se vraća kući zbog ljubavi, nisu je više sprečavali u tome.

Vremenom su shvatili da kuću u Indiji više ne mogu održavati te da zbog posla ali i zdravlja ni Sinan, ni Sabina više kao prije neće moći tamo često putovati. Odlučili su da je prodaju iako svjesni da neće dobiti puno novca kao što bi dobili za istu u Srbiji ili Njemačkoj.

No, godinama su u istu puno ulagali, u potpunosti je renovirali, pa je dobila na cijeni. Sakići ne pričaju o tome koliko su dobili novca, ali potvrđuju da su zaradili kada su je prodali. Uspjeli su da za nju dobiju puno više nego što su uložili.

Ali bez obzira na to, Sinan i dalje planira, kada ima vremena, boraviti u Indiji.

Prijateljima priča kako je tamo život puno drugačiji, baš onakav kakav je on uvijek volio živjeti, te da nije isključena mogućnost da se nekada, kada već prestane i pjevati, preseli u tu zemlju i tamo provede starost.

Izvor: Express magazin

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Objektivan

18.07.2017 14:41

Valjda se tamo udaraju po nosu i piju ko stoke pa mu to odgovara.

ODGOVORITE