Razrušeni putevi, kola u blatu

Letovanje u Grčkoj je mnogima preselo u prethodnih 48 sati zbog jake oluje koja je pogodila jednu od omiljenih destinacija za turiste - Halkidiki.

Svijet 18.07.2017 | 10:56
Razrušeni putevi, kola u blatu
Jake padavine praćene olujnim vetrom naterale su nadležne da evakuišu na desetine ljudi, neki hoteli su poplavljeni, a stotine automobila su završile pod vodom ili u blatu.

Vatrogasci su deset puta morali da izvlače ljude iz zaglavljenih automobila, a angažovane su sve pumpe za ispumpavanje vode.

Prema dostupnim informacijama, posebno tešku noć nakon celodnevnih padavina imali su na zapadnoj strani drugog prsta Halkidikija, a problema ima od Neos Marmarasa i Toronija do Sartija, Vuruvurua i Sikije na drugoj obali. 

Odroni na putevima, bujice, prevrnuti automobili koje nosi voda, potopljene kuće, apartmani i radnje su paralisale ovaj deo Halkidikija, a šteta se još procenjuje.

Ipak, kako kažu nadležni, osim "njih nekolko" turisti su odlučili da ostanu u svojim smeštajima i čekaju da prođe loše vreme. Predsednik hotelijerske i turističke organizacije Halkidikija je rekao da je jedan broj turista tražio premeštaj, a da je na samom jugu Sitonije nekoliko porodica otkazalo smeštaj.

Temperatura na Sitoniji je trenutno 24 stepena, nema padavina i umereno je oblačno, a temperature iznad 30 stepeni se očekuju tek od ponedeljka.

(B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Turboskara

18.07.2017 11:19

SAARP...

ODGOVORITE
Name

BOBA

18.07.2017 12:29

MODA JE TO DUBAJI GRČKA LONDON NISI NIKO AKO NE IDEŠ NA ODMOR .SVI SE HVALE SA DESTINACIJAMA KO ĆE DALJE KO ĆE VIŠE.NE KA NAS DRAGI BOG ČUVA.

ODGOVORITE
Name

Mićo

18.07.2017 13:20

Neznam sta je dal je to zavidnost i ljubomora il je mrznja prema onom ko ide na odmor a ti il neces il nemozes jer nit radis nit hoces da radis a niti se boris za posao i neides na odmor. Moras da shvatis jednu stvar da je jeftinije otici u Grcku ili Bugarsku na odmor nego u C. Goru il Rvatsku. Usluga je isto tako daleko bolja u Grckoj a more da se neprica kolko je lepse. Crnogorci kad im dodjes na letovanje kao da si dosao da im nesto otmes ili ukrades, kao da si tamo na njihov racun. Sramota kakva je usluga.U C.Goru kad sam isao na odmor na more iskreno govoreci vise sam se vracao umoran nego sto sam se odmorio. Svaka cast pojedincima al vecina usluge je katastrofa. Fala bogu da ima dosta onih koji mogu da odvoje od zalogaja da bi se napokon odmorili na godisnjem. Zelim da svako moze da ode na odmor a posebno da i decicu moze da odvede da se i oni opustaju i uzivaju. Bog neka nam je svima na pomoci.