Nejmarovo "OK" od 222 miliona evra!

Pre petnaestak godina Pariz Sen Žermen je prodao jednog brazilskog čarobnjaka Barseloni. Sada bi drugi mogao u obrnutom smeru.

Fudbal 19.07.2017 | 23:00
Nejmarovo "OK" od 222 miliona evra!
Fudbaler Barselone Nejmar bi ako pristane da pređe u PSŽ mogao da postane najskuplji igrač u istoriji fudbala.

Španska Marka piše da su Parižani spremni da plate neverovatnu cifru od 222 miliona evra dok god je Nejmar spreman da kaže "Ok". PSŽ bi u tom slučaju oko Brazilca gradio ekipu.

Plata? Prava sitnica! Trideset miliona evra na godišnjem nivou bi od njega učinila jednim od najplaćenijih igrača na svetu, zajedno sa Mesijem Ronaldom, Tevesom.

Tehnički sekretar kluba Robert Fernandes odbija mogućnost da se plati otkupna klauzula u ugovoru Nejmara koja je 30. juna bila 200 miliona evra. U poslednje vreme je bilo glasina da se Nejmar ne oseća prijatno u timu sa Lionelom Mesijem pored koga ne može da bude "prva violina" u klubu.

Trio Mesi, Suarez, Nejmar je nekoliko sezona unazad nemilice "rešetao" protivničke golove, ali Barsa u prošloj sezoni nije ostvarila ciljeve koje je postavila pre godinu dana. Ostala je praznih šaka i u Ligi šampiona i u LaLigi jer su dva najvažnija trofeja otišla najvećem rivalu u Madrid.

Drugih ponuda do sada nije bilo, PSŽ je prvi načinio konkretne korake ka dovođenju Brazilca, a Marka podseća da je i prošle godine pre obnove ugovora bilo kontakata sa francuskim klubom.

"Bilo je mnogo priča, ne samo jedna. Odlučio sam da ostanem jer se osećam kao kod kuće i srećan sam i sa svojim saigračima, ali i zadovoljan životom u Barseloni. Ja sam iz Barse, zato sam ostao", rekao je prošle godine Nejmar.

PSŽ je 2003. prodao Ronaldinja Barseloni. Sa Barselonom je za pet godina osvajao prvenstvo, Ligu šampiona, priznanja za najboljeg igrača na svetu, ali i srca navijača širom Evrope. Nejmar sada ima priliku da ide u suprotnom smeru stopama svog slavnog zemljaka, ali je u njegovom slučaju za sada izvesno samo da bi prelaskom dobio više novca.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar