Haos kod Splita, požar se širi

Ne smiruje se požar na nekoliko desetaka kilometara dugoj vatrenoj liniji, od Omiša do Splita, a kako se približava kraj dana, vatra se približava i splitskom odlagalištu otpada Karepovcu, do kojeg je udaljena samo kilometar.

Region 17.07.2017 | 21:12
Haos kod Splita, požar se širi
Od 15 sati već iscrpljenim vatrogascima na požarištima pomažu tri kanadera, a od kasnije poslijepodne i stotinjak vojnika.

Vatrogasci požar gase od četrdesetak minuta nakon ponoći, kada je buknuo u Tugarama, a potpomognut vjetrom proširio se na Srinjine, zatim tokom jutra na Sitno Gornje i Donje te popodne na Žrnovnicu, Jesenice i Podstranu.

Podzemna raketna baza u Žrnovnici stalno se natapa vodom. Rakete su na dubini od 70 metara.

U izjavi ispred baze ministar odbrane RH Damir Krističević je rekao da je situacija pod kontrolom.

U prvim večernjim satima vatra je došla nadomak Splita, do Karepovca, a zbog goleme količine dima, zatvorena je i cesta Solin-Klis.

Stanovnici ugroženih mjesta automobilima s najpotrebnijim stvarima bježe iz kuća, pa je na prilaznim cestama prema Splitu poprilična gužva.

Gusti crni dim nadvio se i iznad Splita, ugrožene su kuće u Žrnovnici, a mještani kažu da su neke na prilazu tom mjestu i izgorjele. Zatvoren je i City Center u Splitu.

Vjetar koji sve jače puše i mijenja smjer otežava situaciju. Pred stanovnicima ovog dijela Dalmacije je teška noć.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tomsonka

18.07.2017 05:57

Steta. Dali su mozda opet Srbi krivi podmetnuli vatru. Tako su svake God.govorili. Bijedni su.

ODGOVORITE