Kanarska ostrva na nogama!

Opet pada rekord?! Las Palmasu stiže 30. 000. 000 evra od Evertona! Samo nekoliko dana pošto je postavljen rekord za najskuplju prodaju u klupskoj istoriji, klub sa španskog ostrva prodaje ponajboljeg igrača Evertonu.

Fudbal 20.07.2017 | 08:00
Kanarska ostrva na nogama!
Dani puni slatkih, ali i ozbiljnih muka za Las Palmas. Samo nekoliko dana pošto je Roke Mesa prodat Svonsiju za 12.500.000 evra, čime je postavljen klupski rekord za najskuplju prodaju, tim sa Kanarskih ostrva mogao bi da postavi lestvicu na još viši nivo. I to više nego duplo veći!

Kako javlja Radio Marka, a prenosi i uvek dobro obavešteni madridski portal, Las Palmas je obasut ponudama iz Premijer lige za Džonatana Vijeru. Uprkos tome što je Las Palmas nedavno odbio 25.000.000 upravo od Svonsija za Vijeru, u trku su se uključili Njukasl i Everton. Novi-stari premijerligaš navodno je ponudio identičnu sumu novca kao i Svonsi, ali uz određene bonuse koji bi trebalo da podigne transfer na 30.000.000 evropskih novčanica, Everton je navodno uleteo i ponudio tačno 30.000.000 evra! 

Upravo zato klub se i nalazi na slatkim, ali i velikim mukama. Jer, strelac sedam i asistent devet golova iz prošle sezone projektovan je kao jedan od vođa tima za novu sezonu, zbog čega ljudi iz kluba nisu voljni da prodaju Vijeru. Ali, Everton sa ponudom od 30.000.000 evra biće blizu da aktivira otkupnu klauzulu postavljenu na tek nešto više od pomenute sume, a i takav novac dosad nije viđen kada je u pitanju prodaja jednog fudbalera Las Palmasa. Zato fudbalski kritičari smatraju da bi ovo trebalo da bude „no brainer“ situacija i da klub treba da pristane. 

Osim toga, za Vijeru je spremljen ozbiljno dobar ugovor. I to na 4.000.000 evra neto godišnje. 

I klub i krilni napadač stavljeni su u vrlo „nezgodnu“ situaciju. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar