ESPN otkrio detalje iz Teovog ugovora...

Miloš Teodosić potpisao je dvogodišnji ugovor sa Los Anđeles Klipersima vredan 12,3 miliona dolara, a ESPN javlja još neke detalje ugovora.

Košarka 19.07.2017 | 11:30
ESPN otkrio detalje iz Teovog ugovora...
Poznato je da je druga godina njegovog ugovora "player-option", odnosno kapiten reprezantacija Srbije imaće pravo da bira da li će ostati ili ne.

Ukoliko odluči da izađe iz ugovora to će značiti da automatski postaje slobodan agent, dok ako odluči da ostane, to i dalje ne mora da znači da će i sezone 2018/2019 igrati u Los Anđelesu.

Naime, Klipersi imaju opciju da otpuste Miloša ukoliko on odluči da ostane, a da pritom oni budu nezadovoljni njegovim partijama.

U tom slučaju, oni će morati na ime Miloša Teodosića da uplate dva miliona evrakao kompenzaciju.

Taman kada su počele da se smiruju strasti pošto je Miloš Teodosić „žvrljnuo“ potpis na dvogodišnji ugovor sa Los Anđeles Klipersima vredan 12.300.000 evra, o čemu je već nekoliko puta bilo reči, američki mediji na svetlost dana izneli su novi detalj iz ugovora srpskog asa koji dosad nije bio poznat javnosti. 

Naime, kako tvrdi dobro informisani ESPN, u trenutku potpisivanja ugovora Klipersi i Teodosić postigli su dogovor o ubacivanju dve klauzule. Prva je da kapiten srpske reprezentacije ima opciju izlaza iz ugovora već posle prve sezone, što je već bilo poznato. Druga, dosad nepoznata stavka, je da Klipersi imaju pravo da otpuste Teodosića nakon prve sezone, ukoliko srpski plejmejker ne bude zadovoljio klupske apetite. 

Kako bi to funkcionisalo? Evo objašnjenja. Dakle, ako bi se dogodilo da Teodosić izabere da ostane u Klipersima i u sezoni 2018/19, Klipersi će imati opciju da ga otpuste i isplate mu otpremninu u iznosu od 2.000.000 dolara. 

To je samo vid osiguranja kluba. Ali i Teodosića. 

Mi jedva čekamo da Teodosića vidimo na NBA parketima od jeseni. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar